Delen van deze website zijn onder constructie. Bekijk ons nieuws
Thierry
van Reine

Eén ding is meteen duidelijk over Thierry van Reine: als hij iets in zijn hoofd heeft, gaat hij door totdat het lukt.
Die eigenschap bracht hem al het nodige succes op veel vlakken.
In 2015 werd Thierry op de selectiedag voor het KNHS talentenplan zelfs zowel voor dressuur als eventing geselecteerd. Hij koos voor de eventing, een discipline die heel goed paste bij zijn ponyhengst Zapp. “Mijn pony-loopbaan heb ik in 2016 mooi kunnen afsluiten met een tweede plaats met Zapp op het NK eventing in Barchem”, zegt Thierry. Toen kwam via Martin Lips het paard Piet in beeld en ging het ook bij de paarden internationaal voorspoedig. In 2017 en 2018 reed Thierry zich in de Nederlandse teams junioren voor de jeugd-EK’s in Millstreet en Fontainebleau met Piet, in 2021 als YR voor het jeugd-EK in Segersjö met Classic Royetta.
In 2021 debuteerde Thierry met ACSI Harry Belafonte in Boekelo met een bronzen medaille op het NK senioren. (https://www.acsi-eventingteam.com/nieuws/brons-voor-thierry-van-reine-in-boekelo/)

Thierry rondde het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen af en studeerde van 2018-2022 Business Administration op de Radboud Universiteit in Nijmegen. In juni 2022 bekroonde hij zijn academische opleiding met een Master Strategic Management.

Thierry van Reine

Voor de toekomst wil Thierry graag zoveel mogelijk leren met zijn geweldige paarden en zich in de kijker rijden voor belangrijke wedstrijden, zoals een kampioenschap

Over Thierry van Reine
Naam

Van Reine

Voornaam

Thierry Xavier

Geboortedatum

04-02-2000

Burgerlijke staat

Vrijgezel

Woonplaats

Herveld

Hoofdsponsor

ACSI

Co sponsor

BR

Discipline

Eventing Senioren

KNHS Talententeam

Talentenplan 2015, kader pony’s 2016, kader junioren 2017, 2018, A-kader Young Riders 2019

Trainers

Martin Lips (cross), Kevin Olsmeyer (springen), Ian Woodhead (dressuur)

Groom

Sabine van Reine

Dierenarts

Edouard Adriaensen

Teamveterinair

Leendert-Jan Hofland

Hoefsmid

Dirk Jan de Kievit

Fysiotherapeut

Jarko Dun

Bondschoach

Andrew Heffernan

Trainingsschema

Carolien Munsters van Moxie Sport

ACSI Harry Belafonte

(Heraldix xx Zamiro x Weinstern), bruine ruin 2003, fokker Karl-Heinz & Christa Backhaus, eigenaar Ramon en Sabine van Reine.

ACSI Green Arrow

(exGudo Mascha V, Arthos R x Derrick x Lector), KWPN, ruin, vos 2011, fokker H. Visscher, Rouveen, eigenaar Ramon en Sabine van Reine.

ACSI Kyandro Utopia

KWPN schimmelruin 2015 Kannan x Vaillant, fokker Rene van der Leest

Stand KNHS
Bekijk stand
Internationale stand FEI
Bekijk stand
EK Jr Fontainebleau 2018
Bekijk stand
ACSI Harry Belafonte naar Van Reine (okt 2018)
Bekijk artikel
Alice Naber bedankt ACSI Harry Belafonte (23-10-2018)
Bekijk artikel
Thierry van Reine besmet met eventing-virus (2015)
Bekijk artikel

Over zijn paarden

Thierry van Reine traint hard om Piet te verbeteren. “Eigenlijk is Piet heel gevoelig. Hij heeft zijn dingetjes. Springen vond hij best moeilijk en in dressuur wordt hij gemakkelijk wat stug. Maar door op zijn manier van springen te trainen, is hij zo verbeterd! Piet is heel bijzonder voor mij door zijn karakter. Hij heeft zoveel plezier in wat hij doet, hij wil altijd voor je werken!”, zegt Thierry.
Dat Thierry sinds november 2018 ACSI Harry Belafonte van Alice Naber heeft overgenomen om te rijden, is voor hem helemaal een buitenkans. “Het is echt mega dat ik die nu mag rijden! Verkijk je niet, het is een heel goed, maar ook heel moeilijk paard. Eigenlijk is hij een beetje een autist en snel gespannen. Het hele rijden is een grote uitdaging, maar ik kan enorm veel van hem leren. Ik ga die kans met volle teugen grijpen.”

Meer over Thierry

Thierry van Reine was als zoon van oud- internationale eventingruiter Ramon van Reine in de kinderwagen al present op alle grote eventing-wedstrijden waar Alice Naber-Lozeman aan meedeed. ACSI, het bedrijf van Ramon van Reine, is al 20 jaar sponsor van Alice Naber. Logisch dat de kleine Thierry wilde gaan ponyrijden. Dat mocht van zijn ouders pas toen hij zijn A-B- en C-zwemdiploma in de zak had. “Thierry had het nooit meer over ponyrijden. Sabine en ik dachten, het waait wel over. We vergeten nooit dat hij in het zwembad triomfantelijk met zijn C-diploma in de hand op ons kwam afrennen en riep: en nu mag ik ponyrijden!”, zegt Ramon van Reine.
Het ponyrijden op de manege werd van 1 x per week al snel twee keer, toen drie keer, toen vier keer. Eindelijk werd het toen tijd voor een eigen pony: Sonja.
“Dat viel niet mee”, zegt Thierry, “ik deed er vijf wedstrijden over tot ik 1 winstpunt had in de dressuur, zodat ik mocht gaan springen! En toen stopte ze steeds. Met mijn volgende pony Monte Carlo ging het beter. Maar ik mocht van mijn vader pas gaan crossen, als ik eerst Z-dressuur en Z-springen was. Uiteindelijk werden we Z2-dressuur en ZZ-springen”, zegt Thierry.
Toen Thierry het terrein in mocht om zelf te crossen, werd de liefde voor de sport alleen nog maar aangewakkerd. Sinds eind 2016 richt Thierry zich naast school en studie op een loopbaan bij de jeugd in de eventingsport. “Een blijvende en inspirerende leerschool! Het is mega wat ik kan en mag doen in de sport”, besluit Thierry.