Thierry
van Reine

Eén ding is meteen duidelijk over Thierry van Reine: als hij iets in zijn hoofd heeft, gaat hij door totdat het lukt. Thierry van Reine was als zoon van oud-internationale eventingruiter Ramon van Reine in de kinderwagen al present op alle grote eventing-wedstrijden waar Alice Naber-Lozeman aan meedeed. ACSI ‘de Campingspecialist’, het bedrijf van Ramon van Reine, was al 20 jaar sponsor van Alice Naber. Logisch dat de kleine Thierry wilde gaan ponyrijden. Dat mocht van zijn ouders pas als hij zijn A-B- en C-zwemdiploma op zak had.

Nadat deze voorwaarde gesteld was door zijn ouders had Thierry het anderhalf jaar nooit meer over ponyrijden. Sabine en ik dachten, het waait wel over. We vergeten nooit dat hij in het zwembad triomfantelijk met zijn C-diploma in de hand op ons kwam afrennen en riep: “en nu mag ik ponyrijden!”, zegt Ramon van Reine.

Thierry van Reine

Thierry zegt: “Ik kreeg de fantastische kans om bij William Fox-Pitt als stalruiter te werken. Beginnende 4-jarige paarden tot en met de 5*-eventing paarden waren aan mij toevertrouwd! Mijn doel was om behalve de paarden ook mijzelf zo veel mogelijk verder te ontwikkelen. Ik werk hiermee aan een fantastisch fundament voor de toekomst.

Over Thierry van Reine
Naam

Van Reine

Voornaam

Thierry Xavier

Roepnaam

Thierry

Geboortedatum

04-02-2000

Burgerlijke staat

Vrijgezel

Sponsor

ACSI

Co sponsor

BR

Woonplaats

Herveld

Discipline

Eventing

KNHS Talententeam

Talentenplan 2015, kader pony’s 2016, kader junioren/young riders 2017 t/m 2021

Trainers

In Nederland Martin Lips (cross) Kevin Olsmeijer (springen) in Engeland William Fox-Pitt (cross, springen, dressuur) Jackie Potts (management).

https://www.foxpitteventing.co.uk/

Groom

Sabine van Reine

Dierenarts

Edouard Adriaensen

Fysiotherapeut

Jarko Dun

Hoefsmid

Dirk Jan de Kievit

Bondscoach

Andrew Heffernan

Teamveterinair

Leendert-Jan Hofland

Trainingsschema’s

Carolien Munsters en William Fox-Pitt

ACSI Piet

(exGlyborg, Obourg x Diplomatique), BWP, ruin, vos, 2006, fokker Luc van Hooydonck, België, eigenaar Ramon en Sabine van Reine.

Classic Royetta

(Royal Classic x Florestan I), Hann, bruine merrie, 2010, fokker Gerhard de Vries, eigenaar Gesa en Sabine Staas.

Bekijk Thierry bij de KNHS
Bekijk stand
Bekijk de stand van Thierry bij de internationale paardensportbond FEI
Bekijk stand
Uitslag EK YR Segersjoh 2021
Bekijk stand
Uitslag Boekelo 2021, 3e op NK senioren
Bekijk stand
Uitslag EK Jr Fontainebleau 2018
Bekijk stand
Uitslag EK jr Millstreet 2017
Bekijk stand
Thierry van Reine en Classic Royetta winnen lange 2* Oudkarspel (18-04-2021)
Bekijk artikel
ACSI Harry Belafonte naar Van Reine (okt 2018)
Bekijk artikel
Alice Naber bedankt ACSI Harry Belafonte (23-10-2018)
Bekijk artikel
Thierry van Reine besmet met eventing-virus (2015)
Bekijk artikel

Meer over Thierry

Het ponyrijden op de manege werd van 1 x per week, twee keer, toen drie keer, toen vier keer. Eindelijk werd het toen tijd voor een eigen pony: Sonja. “Dat viel niet mee”, zegt Thierry, “ik deed er vijf wedstrijden over tot ik 1 winstpunt had in de dressuur, zodat ik mocht gaan springen! En toen stopte ze steeds!  Met mijn volgende pony Monte Carlo ging het beter. Maar ik mocht van mijn vader pas gaan crossen, als ik eerst Z-dressuur en Z-springen was. Uiteindelijk werden we Z2-dressuur en ZZ-springen”, zegt Thierry.
In 2015 werd Thierry op de selectiedag voor het KNHS talentenplan zowel voor dressuur als eventing geselecteerd. Hij koos voor de eventing, een discipline die heel goed paste bij zijn ponyhengst Zapp. “Mijn pony-loopbaan heb ik mooi kunnen afsluiten met een tweede plaats met Zapp op het NK in Barchem in 2016”, zegt Thierry. Toen kwam via Martin Lips het paard Piet in beeld voor Thierry en ging het snel: in 2017 reed Thierry zich met ACSI Piet in het juniorenteam voor het EK in Millstreet, net als in 2018 in Fontainebleau. Daarna volgde het derde EK  2021 in Segersjö  met Classic Royetta van de Duitse amazone Gesa Staas. Thierry zat in het kader tot 2021.

Inmiddels had Thierry ook de beschikking over ACSI Harry Belafonte waarmee hij acht 4* wedstrijden heeft gereden. Daaronder 2x Boekelo met als hoogtepunt brons tijdens het NK in 2021. 2022 was ook een prachtig jaar met deelname o.a. in Luhmühlen en Haras le Pin.  Inmiddels geniet de 20-jarige Harry van zijn pensioen bij zijn fokkers de familie Backhaus in Duitsland.

Thierry rondde het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen af in 2018 en haalde daarna zijn bachelor in Business Administration/economics en rondde zijn studie af met een Master Strategic Management in 2022 op de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Enige tijd later vertrok hij naar Engeland, naar vijfvoudig Olympiër William Fox-Pitt. Lees meer over de start in Sturminster-Newton in Dorset hier.