Jantien
Naber

Als baby, peuter en kind ging Jantien al mee naar alle eventing-gebeurtenissen. En dat is gebleven. “Ik ken dit leven van binnenuit. Het is zo gewoon om dit ook zelf te gaan doen. Ik zie nooit moeilijkheden op mijn weg”, zegt Jantien.
In het Belgische Arville maakte ze in 2022 haar eigen internationale debuut, toen dat reglementair mogelijk vanwege haar toen 14-jarige leeftijd. Het was meteen een geweldig debuut. Aan haar dressuurresultaat van 29,7 werd meteen geen enkele strafpunt meer toegevoegd. Lees hier meer over het internationale debuut van Jantien Naber in Arville.

Sinds 2022 is Jantien Naber niet alleen maar blijven dromen over meer. Sterker nog: begin 2023 liep ze een hersenschudding op onderweg met de fiets naar school waar ze totaal geen herinneringen meer aan heeft. “Ben ik gevallen? Ben ik aangereden? Ik fietste alleen zonder gezelschap en nam een snellere weg. Ik heb geen enkele herinnering meer aan die dag… Misschien maar goed ook…”, zegt ze.
Geen dromen dus, wel realiteit.
En de realiteit is dat ze een goed junioren-NK reed en dat ACSI Barnadown B Lucky echt haar vriendje is. “Natuurlijk heb ik gewoon mijn vriendinnen, maar mijn paarden zijn ook mijn vriendinnen en vriendjes. ‘Lucky’ hinnikt naar me op stal als ik er aan kom. Hij is altijd vrolijk! En op een wedstrijd verandert hij van altijd relaxed in een extra energieke doener! Dan wil-ie zo graag het terrein in, dat is ongelooflijk! We vertrouwen elkaar door en door als we bezig zijn. Dat is heel fijn.”

“Eigenlijk is alles gaaf”, vervolgt Jantien, “ik doe mee aan iets wat ik mijn hele leven heb gezien met Leida en mijn ouders. En mijn hele leven al heb willen doen. En dan heb ik ook nog het enorme geluk dat ik in het ACSI team mag zitten. Hoe gaaf is dat!”

Jantien Naber
Over Jantien Naber
Naam

Naber

Voornaam

Jantien

Roepnaam

Jantien

Geboortedatum

09-04-2008

Hoofdsponser

ACSI

Co sponsor

BR

Woonplaats

Biddinghuizen

Vereniging

Flevoruiters

Les- en trainingslocatie

Alice Eventing School Biddinghuizen

Discipline

Eventing Junioren

Bondscoach

Marcelle de Kam

Trainers

Alice Naber, Gert Naber, bij kadertrainingen Marcelle de Kam

Groom

Alice Naber, Alberdina Buiskool Leeuwma

Dierenarts

éénPK Paardenpraktijk Kersten, Leendert Jan Hofland

Hoefsmid

Wijgert Gooijer

Stimulatoren en motivators

Mijn ouders, zusje Leida en grootvader Gerrit Lozeman

Bondscoach

Marcelle de Kam

Teamdierenarts

Justin Maarse

ACSI Barnadown B Lucky

(2018, Ricardo Z x Diro, bruine ruin, fokker Maurice Cousins, eigenaar Naber Lozeman VOF)

Jantien zegt: “De bondscoach van de jeugd Marcelle de Kam is heel fijn. Ze is heel ontspannen, Je kan met haar over alles praten, ook over andere dingen dan paarden en sport. Daar neemt ze echt tijd voor. Ik hoop nog lang bij haar in de buurt te mogen zijn.”

Bekijk Jantien bij de KNHS
Bekijk artikel
Website van Stal Naber-Lozeman
Bekijk artikel
Over het NK eventing 2023 junioren
Bekijk artikel
Uitbreiding team Jantien
Bekijk artikel
Opgenomen in team
Bekijk artikel