Janneke
Boonzaaijer

Janneke werd als tweede dochter geboren in het gezin van oud-militaryruiter Gert en zijn vrouw Ria Boonzaaijer. Buitenkind Janneke kon al snel worden getypeerd als ‘handig en dapper’. “Ik crosste gewoon met mijn pony rond en kwam dan weer eens voorbij jagen, ik vond het prachtig”, lacht Janneke, “ik ben van jongsaf verknocht geraakt en er ingerold.” Op haar 14e jaar stapte Janneke al over naar de paarden. Het paardrijden bleef geweldig en zo lonkten al de eerste EK’s eventing bij de junioren. In 2011 werd zij vierde op het NK junioren op het eigen terrein in Renswoude en werd zij vervolgens met het juniorenteam afgevaardigd naar het EK in het Portugese Vale Sabroso. Die ervaring stimuleerde alleen maar tot meer. Toen Janneke in 2016 haar opleiding Sportmarketing afsloot, ging ze fulltime verder in de paarden in het eigen bedrijf van haar ouders en met haar eigen hippische loopbaan in de eventing.

Janneke Boonzaaijer

Als mijn paarden ACSI Campbelle WS en ACSI Champ de Tailleur fit zijn, kan ik niet wachten internationaal het terrein in te gaan. Mega zin in!

Over Janneke Boonzaaijer
Naam

Boonzaaijer

Voornaam

Janneke

Geboortedatum

06-09-1996

Burgerlijke staat

Samenwonend

Woonplaats

Renswoude

Discipline

Eventing Senioren

Hoofdsponsor

ACSI

Co sponsor

BR

Subsponsoren

Daaleman Zadels, Veterinair Paarden Centrum Kootwijkerbroek, Oxersocks, Equinergy magnesium & JvL Horse Equipment

Trainingslocatie

Hippisch Centrum De Schalm Renswoude

KNHS Talententeam

2017, 2018, 2019

Trainers

Gert en Ria Boonzaaijer

Groom

Ria en Henrieke Boonzaaijer

Dierenarts

Bert van Bokhorst en Leendert Jan Hofland

Chiropractor

Steffi van der Laarse

Hoefsmid

Henk van de Vendel

Trainingsschema

Carolien Munsters van Moxie Sport

Voor 2019 wil Janneke zich in de kijker rijden met ACSI Campbelle WS en ACSI Champ de Tailleur voor het EK in Luhmühlen . Daar dient Nederland een startbewijs te veroveren voor de OS 2020 in Tokyo. Dat is uiteraard meteen het grote doel op langere termijn.
Voor 2019 hoopt Janneke zich bovendien te plaatsen voor het wereldkampioenschap jonge paarden eventing in Lion d’Angers bij de 7-jarigen met Halida (Saffier x Gentleman x Athlet Z) Voor 2019 is ook het NK in Boekelo van belang.

Stand KNHS
Bekijk stand
Internationale stand FEI
Bekijk stand
KWPN-kampioenschap jonge eventingpaarden naar Renswoude (30-03-19)
Bekijk artikel
EK Eventing YR Millstreet 2017
Bekijk artikel
Winst CCI** Barocca d’Alva 2018
Bekijk artikel

Over de paarden

Mijn oom is paardenhandelaar wij waren toevallig bij hem toen we Campbelle zagen”, vertelt Janneke. “Wij hebben Campbelle mee genomen omdat ze ons opviel en we thuis wel wilden proberen wat voor paard het was en hoe haar gedrag was onder het zadel. Ze was inderdaad niet meteen de liefste, maar in mijn ogen ook zeker niet onmogelijk!”. Janneke nam haar na twee weken al mee naar een wedstrijd in Portugal. De eerste wedstrijd ging ze in de staak, maar de tweede won ze. “Ik had al heel snel een geweldige band met haar! Zij is een merrie-merrie, ze vraagt er gewoon af en toe om, om aangepakt te worden. Ik ben heel direct in mijn rijden, dus dat ligt mij goed.”

De grotere successen kwamen snel. Ze won de CIC2* in Bad Harzburg in 2016. Op het EK in Millstreet in 2017 wonnen Janneke en Campbelle WS we zilver met het YR-team en werden ze individueel zevende. Het verhaal van Champ de Tailleur is weer heel anders. Champ kwam op de weg van Janneke toen zijn eigenaresse Lieke van der Werf wilde gaan studeren en Champ voor haar studietijd afstond. Janneke bevestigt: “Laat Campbelle je ook zomaar eens zitten – bijvoorbeeld door aan te galopperen in de dressuur in plaats van uit te strekken in de draf – Champ zal altijd àlles voor je doen. Het is soms gewoon schattig hoe hard hij zijn best wil doen. Met hem kan ik juist nièt heel direct zijn, daar wordt hij zenuwachtig van. Hij vraagt juist om geruststelling en bevestiging. Ik ben Lieke en haar familie erg dankbaar dat ik Champ mag rijden. Voor mijn rijderij is het heel goed, deze twee totaal verschillende typen paarden!”.