Alice
Naber-Lozeman

Haar eerste EK reed Alice met de bijzondere Why Not als Junior in 1987 in Pratoni del Vivaro. Ook reed ze met Why Not dat jaar op het EK voor landelijke Ruiters in het Belgische Oud-Heverlee, waar haar latere echtgenoot Gert Naber met Owijntje ook in het team meereed. Er zijn veel meer prachtige kampioenschappen te noemen. Nederlands kampioen eventing worden, is bijna een gewoonte bij de familie Naber-Lozeman. Vader Gerrit Lozeman werd in 1969 gehuldigd als kampioen. In 2000 (Private Xpress Clark Kent), 2004 (Coral Estate Baxter), 2008 (Coral Estate Tom Cruise), 2013, 2014, 2015 (alle drie met ACSI Peter Parker) en 2016 (ACSI Harry Belafonte) werd Alice Nederlands kampioene. Tussendoor veroverde broer Henk Jan in 2005 de titel, terwijl echtgenoot Gert Naber in 2001 won. Wat een historie! Natuurlijk zijn en blijven Olympische Spelen het hoogste streefdoel van topsporters. Op het EK 2015 in het Britse Blair Castle legde Alice met ACSI Peter Parker beslag op de vierde plek met het team. In 2016 was het zover en reed Alice op haar 45e haar eerste Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Met ACSI Peter Parker behaalde zij met het team een prachtige 6e plaats; individueel werd zij 32e.

Alice Naber-Lozeman

Mijn trainingsdoel in het algemeen is paarden opleiden, ze vertrouwen geven en dat steeds bevestigen. Als de opleiding daar is, kan en moet winnen je doel worden, maar nooit ten koste van de paarden!

Over Alice Naber-Lozeman
Naam

Naber-Lozeman

Voornaam

Alice Maria

Roepnaam

Alice

Geboortedatum

07-05-1971

Burgerlijke staat

Gehuwd met Gert

Kinderen

Leida (2005), Jantien (2008)

Sponsor

ACSI

Sub sponsors

BR, Cavalor, Country Mill, Devoucoux, FreeRoad, Topfit

Woonplaats

Biddinghuizen

Eigen les- en trainingslocatie

Alice Eventing School Biddinghuizen

Discipline

Eventing Senioren

Bondscoach

Andrew Heffernan

Trainers

Joyce Heutink (dressuur), echtgenoot Gert Naber (springen en cross), bij de kadertrainingen Andrew Heffernan

Dierenarts

éénPK Paardenpraktijk Kersten http://www.eenpk.nl/ , Leendert Jan Hofland https://www.dapbodegraven.nl/

Hoefsmid

Wijgert Gooijer

Stimulator en motivator

echtgenoot Gert Naber

Groom

Alberdina Buiskool Leeuwma

Bondscoach

Andrew Heffernan

Teamdierenarts

Leendert Jan Hofland https://www.dapbodegraven.nl/

Kyran

2015, bruine ruin, Global Express, eigenaar Astrid Baxter

Huub

2012, bruine ruin, Charisma x Tolan R, fokker H.B.C. Stal, eigenaar Naber-Lozeman VOF

“Ik rijd nu minder paarden dan vroeger en besteed veel meer tijd aan trainingen geven. En daar haal ik erg veel voldoening uit”, zegt Alice. “Mijn trainingsdoel in het algemeen is paarden opleiden en ze vertrouwen geven. En nu help ik onze eigen meiden en andere leerlingen daar mee. Het hen helpen betere ruiters te worden en zich te ontwikkelen als mens, daar hebben ze hun hele leven wat aan! Winnen kan en mag nooit je doel zijn. Alles gaat over het verbeteren van de communicatie met je paard. Door het verbeteren van de communicatie gaan de paarden fijner lopen. En daar word ik zelf ook blij van”, zegt Alice.

Bekijk Alice bij de KNHS
Bekijk stand
Bekijk de stand van Alice Naber bij de internationale paardensportbond FEI
Bekijk stand
Naar de eigen website van Alice
Bekijk stand
Over bondscoach Heffernan in Ek-team (23-07-2023)
Bekijk artikel
Over Alice Naber en If Evert KNHS kampioen klasse Z 2021
Bekijk artikel
Alice Naber bedankt ACSI Harry Belafonte (23-10-2018)
Bekijk artikel
Overzicht winnaars jonge paarden eventing KWPN (sept 2018)
Bekijk artikel
ACSI Green Arrow wint 5-jarige eventingpaarden (05-09-2016)
Bekijk artikel
Alice Naber wil nog een Olympische uitdaging (06-09-2016)
Bekijk artikel
Over Alice Naber en ACSI Peter Parker en winnen Boekelo (2014)
Bekijk artikel
De ponytijd van Alice Naber-Lozeman (19-06-2015)
Bekijk artikel

Meer over Alice

Zo lang ze zich kan herinneren, was het pony of paard wat de klok sloeg voor de kleine Alice. “Ik kon eerder ponyrijden dan lopen”, zegt Alice met een knipoog. Als 2-jarige klom ze via een omgekeerde emmer al op de pony die ‘aan een stek’ vaststond bij de boerderij.
De eventing-geschiedenis kreeg ze van haar vader Gerrit Lozeman tegelijkertijd met haar omgang met viervoeters en rij-avonturen mee. Haar eerste pony heette Eminent, gefokt door Piet van der Schans en genoemd naar de schimmel waarmee haar vaders beste vriend Piet de military van München in 1972 als enige van het Nederlandse Olympische team had uitgereden. Haar tweede pony had met Kimbel ook al een historische naam, dezelfde naam als het paard van Huub Jansen voor het WK in Kentucky 1978.

Haar eerste EK reed Alice met de bijzondere Why Not als Junior in 1987 in Pratoni del Vivaro. Ook reed ze met Why Not dat jaar op het EK voor landelijke Ruiters in het Belgische Oud-Heverlee, waar haar latere echtgenoot Gert Naber met Owijntje ook in het team meereed. Ondertussen volgde Alice ook de Schoevers-opleiding voor secretaresse-werk, maar het werd toch full time in de paarden in plaats van op kantoor!Er zijn veel meer prachtige kampioenschappen te noemen.
Nederlands kampioen eventing worden, is bijna een gewoonte bij de familie Naber-Lozeman. Vader Gerrit Lozeman werd in 1969 gehuldigd als kampioen. In 2000, 2004, 2008, 2013, 2014, 2015 en 2016 werd Alice Nederlands kampioene. Tussendoor veroverde broer Henk Jan in 2005 de titel, terwijl echtgenoot Gert Naber in 2001 won. Wat een historie!

Natuurlijk zijn en blijven Olympische Spelen het hoogste streefdoel van topsporters. Op het EK 2015 in het Britse Blair Castle legde Alice met ACSI Peter Parker beslag op de vierde plek met het team. In 2016 was het zover en reed Alice op haar 45e haar eerste Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Met ACSI Peter Parker behaalde zij met het team een prachtige 6e plaats; individueel werd zij 32e. “Dit smaakte ècht naar meer. Ik wil dit beslist nog een keer en dan beter! Als je zelf fit bent, ben je nooit te oud voor zo’n geweldig doel”, zegt Alice.

Ramon van Reine van ACSI is met het leven van Alice verweven.
“Zolang ik me kan herinneren, steunt Ramon van Reine me al met één of meerdere paarden en is hij op onze wedstrijden”, zegt Alice, “onze wedstrijden zijn één groot gezellig familiegebeuren. Eerst zag ik hun zoon Thierry in de wandelwagen op de wedstrijden, later zagen zij onze kleine dochters Leida en Jantien. Onze meiden zijn opgegroeid op de wedstrijden en zijn volop gaan rijden. En dat is uiteindelijk geresulteerd in het opnemen van beide dochters is het ACSI team. Daar ben ik dankbaar voor!”

Alice Naber en haar echtgenoot Gert hebben in Biddinghuizen in Neerlands jongste provincie Flevoland hun trainingsaccommodatie en stal. Daar is ook de Alice Eventing School  gevestigd. Gemotiveerde ruiters kunnen gebruik maken van de goede trainingsfaciliteiten om beter te worden in de eventingsport Er is geïnvesteerd in enkele nieuwe hindernissen op het eventingterrein en er zijn mooie appartementen met logeermogelijkheid.