Alice
Naber-Lozeman

Haar eerste EK reed Alice met de bijzondere Why Not als Junior in 1987 in Pratoni del Vivaro. Ook reed ze met Why Not dat jaar op het EK voor landelijke Ruiters in het Belgische Oud-Heverlee, waar haar latere echtgenoot Gert Naber met Owijntje ook in het team meereed. Er zijn veel meer prachtige kampioenschappen te noemen. Nederlands kampioen eventing worden, is bijna een gewoonte bij de familie Naber-Lozeman. Vader Gerrit Lozeman werd in 1969 gehuldigd als kampioen. In 2000 (Private Xpress Clark Kent), 2004 (Coral Estate Baxter), 2008 (Coral Estate Tom Cruise), 2013, 2014, 2015 (alle drie met ACSI Peter Parker) en 2016 (ACSI Harry Belafonte) werd Alice Nederlands kampioene. Tussendoor veroverde broer Henk Jan in 2005 de titel, terwijl echtgenoot Gert Naber in 2001 won. Wat een historie! Natuurlijk zijn en blijven Olympische Spelen het hoogste streefdoel van topsporters. Op het EK 2015 in het Britse Blair Castle legde Alice met ACSI Peter Parker beslag op de vierde plek met het team. In 2016 was het zover en reed Alice op haar 45e haar eerste Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Met ACSI Peter Parker behaalde zij met het team een prachtige 6e plaats; individueel werd zij 32e.

Alice Naber-Lozeman

Mijn trainingsdoel in het algemeen is paarden opleiden, ze vertrouwen geven en dat steeds bevestigen. Als de opleiding daar is, kan en moet winnen je doel worden, maar nooit ten koste van de paarden!

Over Alice Naber-Lozeman
Naam

Naber-Lozeman

Voornaam

Alice

Geboortedatum

07-05-1971

Burgerlijke staat

Gehuwd en 2 dochters

Woonplaats

Biddinghuizen

Trainingslocatie

Alice Eventing School Biddinghuizen

Hoofdsponsor

ACSI

Co sponsor

BR

Subsponsoren

Cavalor, Country Mill, Devoucoux, FreeRoad, Topfit

Discipline

Eventing Senioren

Trainers

Joyce Heutink (dressuur), echtgenoot Gert Naber (springen en cross), bij de kadertrainingen Bettina Hoy (dressuur), Rob Ehrens (springen)

Groom

Alberdina Buiskool-Leeuwma

Dierenarts

éénPK Paardenpraktijk Kersten

Hoefsmid

Pieter Metting van Rijn

Bondschoach

Bettina Hoy

Teamdierenarts

Leendert Jan Hofland

Trainingsschema

Carolien Munsters van Moxie Sport

Voor 2019 is uiteraard het doel dat Nederland zich plaatst voor deelname aan de OS Tokyo. Aan dat doel hoopt Alice via het EK van harte bij te dragen. Met ACSI Curacao wil Alice bovendien zo hoog mogelijk eindigen in Boekelo, haar Nederlandse titel wil ze graag terug!

Stand KNHS
Bekijk stand
Internationale stand FEI
Bekijk stand
Alice Naber bedankt ACSI Harry Belafonte (23-10-2018)
Bekijk artikel
Overzicht winnaars jonge paarden eventing KWPN (sept 2018)
Bekijk artikel
ACSI Green Arrow wint 5-jarige eventingpaarden (05-09-2016)
Bekijk artikel
Alice Naber wil nog een Olympische uitdaging (06-09-2016)
Bekijk artikel
De ponytijd van Alice Naber-Lozeman (19-06-2015)
Bekijk artikel

Meer over Alice

Zo lang ze zich kan herinneren, was het pony of paard wat de klok sloeg voor de kleine Alice. “Ik kon eerder ponyrijden dan lopen”, zegt Alice met een knipoog. Als 2-jarige klom ze via een omgekeerde emmer al op de pony die ‘aan een stek’ vaststond bij de boerderij.De eventing-geschiedenis kreeg ze van haar vader Gerrit Lozeman tegelijkertijd met haar omgang met viervoeters en rij-avonturen mee. Haar eerste pony heette Eminent, gefokt door Piet van der Schans en genoemd naar de schimmel waarmee haar vaders beste vriend Piet de military van München in 1972 als enige van het Nederlandse Olympische team had uitgereden. Haar tweede pony had met Kimbel ook al een historische naam, dezelfde naam als het paard van Huub Jansen voor het WK in Kentucky 1978.

“Zolang ik me kan herinneren, steunt Ramon van Reine me al met één of meerdere paarden en is hij op onze wedstrijden”, zegt Alice, “onze wedstrijden zijn één groot gezellig familiegebeuren. Eerst zag ik hun zoon Thierry in de wandelwagen op de wedstrijden, later zagen zij onze kleine dochters Leida en Jantien. Onze meiden zijn opgegroeid op de wedstrijden en rijden inmiddels volop. Over familiesport gesproken! Het is zo fijn dit met elkaar te mogen doen.”

Alice Naber en haar echtgenoot Gert hebben in Biddinghuizen in Neerlands jongste provincie Flevoland hun trainingsaccommodatie en stal, waar ook de Alice Eventing School is gevestigd. Gemotiveerde ruiters kunnen gebruik maken van de goede trainingsfaciliteiten om succesvol te worden in de eventingsport.