Leida
Naber

“Misschien geldt het voor mij nog wel nóg wel meer dan voor mijn moeder dat het paardrijden mij met de paplepel is ingegeven”, zegt Leida Naber met een lachje.“Het komt bij mij echt van alle kanten, van beide ouders èn grootouders. En ik ben opgegroeid op de wedstrijden. Volgens mij heb ik sinds mijn geboorte geen editie van Boekelo gemist…Ik kan me mijn leven zonder paardrijden en de eventingsport nièt voorstellen.”Leida heeft dus ondanks haar jeugdige leeftijd al ongelooflijk veel wedstrijden gezien. “Nu ik zelf uitkom in de eventingsport, ben ik niet snel onder de indruk van hindernissen. Ik heb ze bij mijn moeder veel zwaarder gezien”, zegt Leida nuchter.Het leuke van de eventingsport vindt zij het complete van het spelletje: je bent met drie onderdelen bezig. Leida: “Er is veel afwisseling, een paard verveelt zich daarom ook niet snel. Er is altijd wel weer iets anders te doen.”Voor zichzelf ziet zij in alle onderdelen nog veel te leren en te verbeteren. “Dressuur, springen, crossen, nog leermomenten genoeg! En je moet kilometers maken. Van elke langsloper in de cross leer je meer dan van foutloos rondkomen”, zegt Leida.Crossen vindt Leida wel het allerleukst: “Daar doe je het natuurlijk eigenlijk allemaal voor. Maar naast het crossen vind ik alles leuk: het trainen, buiten rijden, dressuur, paard verzorgen, plezier hebben bij onze gezellige club de Flevoruiters, plezier met mijn paardrijdende vriendinnen allemaal overgebleven nog van de ponyclub, dàt vind ik ook allemaal fijn.”

Leida Naber
Over Leida Naber
Roepnaam

Leida

Geboortedatum

19-05-2005

Sponsor

ACSI

Sub sponsors

BR

Woonplaats

Biddinghuizen

Vereniging

Flevoruiters

Les- en trainingslocatie:
Alice Eventing School Biddinghuizen
Discipline:
Eventing Junioren, B-kader met ACSI ZamZam
Bondscoach:
Marcelle de Kam
Trainers:

Alice Naber, Gert Naber, Kees de Feijter, bij kadertrainingen Marcelle de Kam

Groom

Alice Naber

Dierenarts:
éénPK Paardenpraktijk Kersten
http://www.eenpk.nl/
Hoefsmid

Pieter Metting van Rijn

Stimulatoren en motivators

Mijn ouders, zusje Jantien en grootvader Gerrit Lozeman

Bondscoach
Marcelle de Kam
https://www.knhs.nl/mediaguide/mediaguide/ruiters/kam-
marcelle-de/
Teamdierenarts
Leendert Jan Hofland
https://www.dapbodegraven.nl/
ACSI T-Bone EH Z

Zangersheide, bruine ruin 2013 Thunder van de Zuuthoeve x Le Tot de Semilly, fokker Eurohorse BVBA

Ginko de Hus

SF, Vos Ruin 2016 v Kannan x Prestige Pilot, fokker Harras de Hus, Petit-Mars

“Ik wil vooral nog heel veel beter leren paardrijden! En dan is uiteindelijk het doel waarvan ik droom natuurlijk ooit de Olympische Spelen! Voor 2020 is het natuurlijk mijn doel het EK in Hartpury, Engeland. Ik ben in 2005 geboren en heb nog heel veel jeugdjaren te gaan, eerst voorlopig bij de junioren”, zegt Leida.

Bekijk Leida bij de KNHS
Bekijk stand
Bekijk de stand van Leida Naber bij de internationale paardensportbond FEI
Bekijk stand
Bekijk stand
Bekijk Leida bij de KNHS
Bekijk artikel
Naar de website van Stal Naber-Lozeman
Bekijk artikel
Over het resultaat Leida Naber EK Maarsbergen voor Junioren 2019
Bekijk artikel
Over selectie Leida Naber voor EK 2019 Maarsbergen
Bekijk artikel
Over debuut Eventing Emmeloord Juli 2019
Bekijk artikel

Meer over Leida

Leida fietst dagelijks 15 km op en neer naar haar middelbare school, het atheneum van het Almere College in Dronten. Zelf mankeert het haar dus ook niet aan beweging. Als ’s winters na het eventingseizoen de schaatsbaan weer geopend is, zijn Leida en haar zusje Jantien daar ook geregeld te vinden. “En na school rijd ik meestal twee of drie paarden. Zo kom ik de week wel door”, lacht Leida.