Leida
Naber

“Misschien geldt het voor mij nog wel nóg wel meer dan voor mijn moeder dat het paardrijden mij met de paplepel is ingegeven”, zegt Leida Naber met een lachje.
“Het komt bij mij echt van alle kanten, van beide ouders èn van mijn grootouders. En ik ben opgegroeid op de wedstrijden. Ik heb alleen in 2022 een editie van Boekelo gemist en toen werd onze teamgenote Janneke Boonzaaijer nog wel Nederlands kampioen! Maar ja, ik mòest mee met een reis met school naar Berlijn. Maar ik kan me mijn leven zonder paardrijden en de eventingsport nièt voorstellen.”

Leida Naber
Over Leida Naber
Naam

Naber

Voornaam

Leida

Roepnaam

Leida

Geboortedatum

19-05-2005

Sponsor

ACSI

Sub sponsors

BR

Woonplaats

Biddinghuizen

Vereniging

Flevoruiters

Les- en trainingslocatie

Alice Eventing School Biddinghuizen

Discipline

Eventing Junioren

Bondscoach

Marcelle de Kam

Trainers

Alice Naber, Gert Naber, bij kadertrainingen Marcelle de Kam

Groom

Alice Naber

Dierenarts

éénPK Paardenpraktijk Kersten, Leendert Jan Hofland

Hoefsmid

Pieter Metting van Rijn

Stimulatoren en motivators

Mijn ouders, zusje Jantien en grootvader Gerrit Lozeman

Bondscoach

Marcelle de Kam

Teamdierenarts

Justin Maarse

ACSI T-Bone EH Z

2013, Thunder van de Zuuthoeve x Le Tot de Semilly, bruine ruin, fokker Euro Horse, eigenaar Naber-Lozeman VOF

Ginko de Hus

2016, Kannan x Prestige Pilot, vosruin, fokker Haras de Hus, eigenaar Naber-Lozeman VOF

“Ik kijk de wereld in en wil graag doorgroeien in iets maatschappelijks. Daarnaast wil ik nog steeds heel veel beter leren paardrijden! Het doel waarvan ik droom is natuurlijk ooit de Olympische Spelen. Ik heb al op fantastische EK’s bij de junioren mogen rijden, wie weet hoe het verder gaat. We gaan het zien”, zegt Leida.

Bekijk Leida bij de KNHS
Bekijk stand
Bekijk de stand van Leida Naber bij de internationale paardensportbond FEI
Bekijk stand
Naar de website van Stal Naber-Lozeman
Bekijk stand
Over het resultaat Leida Naber EK Maarsbergen voor Junioren 2019
Bekijk artikel
Over selectie Leida Naber voor EK 2019 Maarsbergen
Bekijk artikel
Over debuut Eventing Emmeloord Juli 2019
Bekijk artikel
Over haar 6e plaats bij het EK junioren 2021 in Zweden
Bekijk artikel
Over het winnen van de Jan van Beek Memoriaal in 2022
Bekijk artikel

Meer over Leida

Leida heeft al ongelooflijk veel wedstrijden gezien voordat ze zelf meedeed. “Nu ik zelf uitkom in de eventingsport, ben ik niet snel onder de indruk van hindernissen. Ik heb ze bij mijn moeder veel zwaarder gezien”, zegt Leida nuchter.

Het leuke van de eventingsport vindt zij het complete van het spelletje: je bent met drie onderdelen bezig. Leida: “Er is veel afwisseling, een paard verveelt zich daarom ook niet snel. Er is altijd wel weer iets anders te doen.”
Voor zichzelf ziet zij in alle onderdelen nog veel te leren en te verbeteren. “Dressuur, springen, crossen, nog leermomenten genoeg! En je moet kilometers maken. Van elke langsloper in de cross leer je meer, dan van foutloos rondkomen”, zegt Leida.
Crossen vindt Leida wel het allerleukst: “Daar doe je het natuurlijk eigenlijk allemaal voor. Maar naast het crossen vind ik alles leuk: het trainen, buiten rijden, dressuur, paard verzorgen, plezier hebben bij onze gezellige club de Flevoruiters, plezier met mijn paardrijdende vriendinnen die ik al ken van de ponyclub, dàt vind ik ook allemaal fijn.”

Leida heeft haar atheneum diploma op zak. Haar bezigheid nu is een rechtenstudie in Utrecht. Praktisch, Utrecht, het maakt de combinatie met het thuis in Biddinghuizen blijven wonen en paardrijden mogelijk. “Iets maatschappelijks doen hoort bij mij. En mijn familie vindt rechten bij mij passen: die zeggen voor de grap dat ik houd van doordrammen. En dat een advocaat in de familie altijd handig is”, zegt Leida met een lach.