3 juni 2019

Teleurstellingen voor ACSI-ruiters in Renswoude

RENSWOUDE – De Renswoude Horse Trials rond de mooie thuislocatie van de familie Boonzaaijer is teleurstellend geëindigd voor ACSI-teamleden Thierry van Reine en Janneke Boonzaaijer. Thierry kon met ACSI Piet geen vuist maken in het YR-kampioenschap. Janneke kwam niet eens aan de wedstrijd zelf toe toen ze al gediskwalificeerd werd na haar dressuur. Alleen Alice Naber beleefde als trainster bij de junioren succes.

Na het uitvallen van ACSI Harry Belafonte had Thierry al zijn kaarten op zijn vertrouwde ACSI Piet gezet. Na zijn redelijke, maar iets verschillend beoordeelde dressuurproef liet het duo Van Reine-ACSI Piet een fijne foutloze cross zien met ingecalculeerde hoeveelheid tijdfouten. Thierry was tevreden. Voor meer snelheid kon de fitheid van ACSI Piet nog verder opgebouwd, er was nog tijd tot het EK in juli in Maarsbergen. Maar in het afsluitende springen liet ACSI Piet het zitten. Er gingen zeven balken naar beneden. “Het EK zit er voor mij niet meer in”, zei Thierry zwaar teleurgesteld. Na de EK’s in 2017 en 2018 zal er voor hem in 2019 geen volgen.

Voor Janneke Boonzaaijer eindigde de echte wedstrijd dus al voordat hij begon: zij werd gediskwalificeerd vanwege een bit na haar dressuurproef. “Ik had met ACSI Champ de Tailleur met dat bit ook in Sopot gereden. Daar hadden ze er naar gekeken, maar kon ik er gewoon mee rijden. Hier mocht dat dus niet. Ik heb gelukkig na de laatste start in de cross samen met Alice en ACSI Peter Parker nog wel onderdelen van de cross kunnen rijden als trainingsronde. Dat ging fijn. Maar jammer is het wel om na alle voorbereidingen thuis niet eens de hele wedstrijd te kunnen rijden”, zegt Janneke.

Leida Naber werd met ACSI Zamzam zesde in het juniorenkampioenschap in de lange 2*-wedstrijd, haar debuut op dat niveau. Alice Naber was er erg trots op! Haar leerling Caresse Kolkman stond op het podium met een derde plaats, leerling Splinter Bergsma werd vierde.
Alice: “Voor Thierry bij de YR vind ik het natuurlijk erg sneu. Daar had ik wat anders op gehoopt. Hij ging fijn door de cross.”
Zelf ging Alice als training met ACSI Peter Parker ook nog even fijn door de cross. “Alles ter voorbereiding op onze start straks in de landenwedstrijd in Polen”, zegt Alice.

Omdat het EK in Maarsbergen van 10-14 juli in eigen land is, mag Nederland meer combinaties afvaardigen dan alleen de teamruiters. Bondscoach Marcella de Kam zegt: “Ik hoop aan het einde van de week of begin volgende week bekend te kunnen maken, welke combinaties naar het EK mogen. We mogen meer combinaties afvaardigen dan alleen het team. Ik vind het ook echt een luxe dat ik keus heb, maar voorwaarde is wel dat combinaties er iets te zoeken hebben of dat er voor de toekomst mogelijkheden zijn.”

Uitslag YR CCI3*-L

Lees ook het nieuws van ACSI Harry Belafonte

 

ACSI Piet na de cross

ACSI Champ de Tailleur met Janneke in een ongeplande 'trainingsronde' op Renswoude Horse Trials

Alice Naber in een fijn gepland trainingsrondje met ACSI Peter Parker in Renswoude