30 maart 2019

Eerste CCI3* voor Thierry van Reine

LUHMUHLEN – Thierry van Reine reed in Luhmühlen zijn eerste CCI3*. “Mega leerzaam!”, zegt hij, “wat een mooie cross! Alles zat er in voor de start en opbouw van het buitenseizoen: schuine hagen, smalle sprongen, puntjes links en rechts, echt àlles wat je kan verwachten. En geweldig natuurlijk dat je tussen wereldtoppers als Michael Jung en Ingrid Klimke aan het rijden bent.”

Aan de cross met Piet hield Thierry een fantastisch gevoel over: foutloos, alleen wat tijdfouten. Over zijn springen met één balk was hij tevreden; de dressuur had in de aanleuning beter gekund, iets wat de score drukte. “Maar wat is het een gouden paard!”, zegt Thierry blij.
Minder blij was hij met zichzelf met ACSI Harry Belafonte. “Uit de waterinsprong verloor ik mijn rechterteugel en toen liep hij langs de punt die erna kwam. Het waren twee aparte sprongen, dus ik had gewoon een volte kunnen rijden. Helemaal mijn eigen fout! Daar baalde ik enorm van. Dat doe ik niet nog een keer. Deze klassering verdiende Harry niet.”

Volgend weekend staat voor Thierry van Reine de wedstrijd in Etten-Leur op het programma, twee weken daarna volgt Oudkarspel met weer een korte 3*.

Uitslag Luhmuhlen 30-31 maart 2018

Thierry van Reine met ACSI Harry Belafonte in Luhmühlen: megaveel geleerd!

Thierry met ACSI Piet in zijn eerste CCI3* in Luhmühlen