4 oktober 2020

ACSI Curacao zweeft naar vijfde plaats in St Quentin

ST QUENTIN – Alice Naber-Lozeman en ACSI Curacao zijn fraai als vijfde geëindigd in de korte twee-sterren wedstrijd in het ‘waterkoude’ St Quentin, iets voorbij Parijs.
Alice was de koning te rijk: “ACSI Curacao heeft zo ongelooflijk veel inzet! Hij voelde aan alsof hij vorige week nog mee was geweest. Terwijl dat even geleden was. Deze wedstrijd bleek na zijn blessuretijd een hele goede keuze.”

De super-enthousiaste ACSI Curacao (v.Ramiro B) mocht dus weer mee op wedstrijd. Veertien maanden had de revalidatie van dit kwaliteitsvolle paard geduurd, dat zichzelf door zijn kwaliteit en klasse elke keer in de problemen wist te brengen.

De dressuur begon vrijdag om 8 uur, helaas was de start van Alice en ACSI Curacao pas nadat de cross van een andere rubriek al was begonnen. Een routinier als ACSI Curacao kent de betekenis van de fluitjes bij de start en dit veroorzaakte ietsje spanning. Na de dressuur stonden Alice en ACSI Curacao met -32 op de 15e plaats. Na het springen stegen ze naar de 6e plaats. Alice moet er nu om lachen: “Tijdens het losspringen hield ACSI Curacao zoals gebruikelijk enorme lappen lucht over. De steward kwam zelfs kijken of mijn groom de hindernissen niet te hoog had gezet. Maar dit is nu eenmaal zijn manier van springen! Hij is enorm fanatiek, spaart zichzelf niet en springt ook niet erg economisch. Maar met gemak en enorm gretig en daar gaat het om.”
In de cross was het voor Alice eigenlijk alleen maar remmen. Ze steeg nog een plaatsje en eindigde uiteindelijk als vijfde.

Alice besluit: “ACSI Curacao heeft een gouden karakter. Ik ben zo blij dat ik de keus voor deze wedstrijd heb gemaakt! De bodem was overal gelijk. Overal een grasbodem. Op zo’n identieke bodem blesseert een paard zich niet zo snel! Zijn benen waren koud en dun, na een diepe zucht was zijn ademhaling al weer op orde. Ik rijd super gelukkig naar huis!”.


Over vier weken gaat het duo naar Kronenberg. “Dan mag ACSI Curacao weer een klasse zwaarder, een korte drie ster”, zegt Alice blij.

Bekijk de resultaten:

https://sqy.winjump.fr/concours/5532/sqy-eventing-show-by-forestier/109750/results


Alice Naber en haar groom Benthe Vermeulen: succes in St Quentin!

Lees meer over de blessure van ACSI Curacao in Haras du Pin 2019 https://www.acsi-eventingteam.com/nieuws/haras-du-pin-niet-de-wedstrijd-voor-nederland/