11 augustus 2019

Haras du Pin niet de wedstrijd voor Nederland

Haras du Pin was niet de wedstrijd van Alice Naber-Lozeman en van het Nederlandse team.
Er gebeurde van alles en uiteindelijk besloot Alice om ACSI Curacao niet meer te laten springen en naar huis te rijden.

Alice Naber: “Haras du Pin begon prima: ik was heel tevreden met mijn 21e plaats in de dressuur van de korte 3*-wedstrijd met een startveld van 100 combinaties. Vervolgens liep ACSI Curacao een hele fijne cross! ‘Wat ben jij een goed paard!’, zei ik onderweg bewonderend tegen hem. Wat een machtige galop en hij pakte alles echt geweldig aan! Hij sprong er zo simpel overheen…

Maar ’s avonds zag het er anders uit. Ik vertrouwde een been niet helemaal. Toen heb ik in overleg met onze teamdierenarts Leendert-Jan Hofland besloten om zondag gewoon naar huis te rijden en hem niet voor de keuring te brengen. En dus niet meer te springen. Het belang van ACSI Curacao gaat boven alles. Voorlopig is het rust en koelen. Meer kan je niet doen. Natuurlijk heb ik er een rotgevoel over. Het was niet de wedstrijd voor mij en niet de wedstrijd voor Nederland. Het is niet anders. Diep zuchten. Herstellen. En doorgaan…”

Nations Cup
In de Nations Cup eindigde Nederland als laatste en zevende. Tim Lips reeds de beste wedstrijd en werd negende. Frankrijk won de wedstrijd zowel met het team als individueel met Karim Florent Laghouac met Punch de l’Esques.

Uitslag