5 februari 2020

Zin in 2020: Thierry van Reine

Thierry van Reine ontvouwt op zijn 20e verjaardag zijn plannen voor 2020. “Ik ben mega gemotiveerd. Ik heb blije paarden op stal! Het plezier in de sport van mijn paarden en mij is alles!”.

Thierry van Reine heeft voor 2020 een dubbel doel.
“Dat is met mijn routiniers in het ritme te blijven en het EK in Hartpury en Boekelo te rijden. En om mijn jonge paarden op te bouwen en te laten groeien in de sport.”
Thierry heeft er een 7-jarige schimmel bij. Zijn broer Remy bedacht de naam: ACSI Skywalker (Up to Date x Vingino). “Een super passende naam: hij zweeft door de lucht door zijn gedragen draf en grote galop. Springen doet hij als de beste. Ik wen hem nu aan natuurlijke hindernissen in het terrein. Alphen-Chaam op 22 maart en Etten Leur op 5 april staan op zijn kalender voor de L”, zegt Thierry.
ACSI Green Arrow gaat dit seizoen eerst nationaal zijn kwaliteiten laten zien. “Als zijn aanpak in het terrein zo doorgaat, mag hij daarna internationaal”, belooft Thierry.

Ritme
Met ACSI Piet zal Thierry kleine korte ** -wedstrijdjes rijden om in het ritme te blijven. Met ACSI Harry Belafonte is het doel aan de start te verschijnen op het EK eventing voor de jeugd in Hartpury. De eerste wedstrijd zal daarom pas Renswoude (27-31 mei) zijn. “En doel is door te trainen naar het niveau van de senioren. Een 4* rijden is pas echt een kick!”, vult Thierry aan.

De paarden van Thierry komen drie keer per dag uit hun stal. Om gereden te worden, gelongeerd, te stappen. “En minstens twee keer per week rijd ik lekker in het bos. Zo blijven het blije, gemotiveerde paarden. Ik heb ongelooflijk veel zin in seizoen 2020!”, besluit Thierry van Reine, die ondertussen ook onvervaard doorwerkt aan zijn universitaire studie Business Administration in Nijmegen.

Bekijk de eventing kalender 2020 hier