11 juni 2024

Zilver bij NK YR Maarsbergen voor Leida Naber

Op het prachtige Landgoed Maarsbergen won Leida Naber zilver bij het Nederlands eventingkampioenschap voor Young Riders. Ze lijkt een abonnement te hebben op die kleur: na drie jaar zilver bij de junioren, won ze nu zilver bij de Young Riders met ACSI Ginko de Hus

Leida zegt: “Het ging erg fijn! We kwamen echt nergens in de problemen.”
Net als vorig jaar maakte het NK Eventing voor de jeugd opnieuw deel uit van de internationale eventingwedstrijd Maarsbergen Horse Trials. Bij de Young Riders streden 12 combinaties om de eer, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Leida werd ook tweede in de 3-ster-wedstrijd.

Bij de junioren kwamen 15 combinaties aan de start. Jantien Naber zorgde voor wisselende momenten. Met de 16-jarige ACSI Barnadown B Lucky begon Jantien met dressuurwinst met 25,8 in De cross begon super tot hindernis 16, maar die zag Lucky niet meer zitten. Het betekende einde wedstrijd voor Jantien en Lucky. Met de 7-jarige Bally Dun Royal, alias Snoetje, had Jantien nog een kans. Jantien reed pas de tweede cross op dit niveau en reed correct voorzichtig rond. Na nog een springfoutje in de driesprong van het afsluitende parcours ei9ndigden Jantien en Vally Dun Royal als 11e op het NK Junioren.

Mooie strijd
Bondscoach Marcelle de Kam was enthousiast na afloop van de kampioenschappen. “Het is een prachtige strijd geworden, met verrassende kampioenen. Dat is echt het mooie aan onze sport. Dat afsluitende springparcours maakt het zo spannend voor iedereen, daar kan nog zoveel in gebeuren. Het is dan gaaf om te zien dat deze jonge ruiters er voor durven te gaan. De groep jonge eventingruiters is zowel kwalitatief als kwantitatief enorm gegroeid. Dat zag je dit kampioenschap ook in de cross country, Daar moest gestreden worden en er werd ook echt gestreden. Geweldig.”

(Foto’s Ros Fotografie)

Het EK Eventing voor de jeugd vindt eind augustus plaats in het Poolse Strzegom. “Wwzze hebben daar dit seizoen al bewust onze eerste observatiewedstrijd gereden. De ruiters weten dus al een beetje wat ze daar kunnen verwachten. We hebben nog één observatiewedstrijd voor de boeg en dan moet ik uit deze hele goede groep een keuze gaan maken, het klinkt als een luxe”, besluit Marcelle de Kam.

Uitslag Maarsbergen NK YR