15 augustus 2021

Wisselende ervaringen Boonzaaijer in Haras du Pin

In Haras du Pin werd Nederland met een jong team tweede achter Frankrijk en had ACSI-teamlid Janneke Boonzaaijer wisselende ervaringen. Met ACSI Campbelle kwam ze niet rond, terwijl de 6-jarige Eyecatcher goede ervaringen opdeed en geweldig crosste.


Janneke had ACSI Campbelle WS aanvankelijk fijn aan het lopen in Haras du Pin in de korte 3* CCI3*-S Er was een startlijst van ruim honderd combinaties en na de dressuur (30,7 plaats 34) en 4 strafpunten in het springen ging ze met voorlopige plaats 43 de cross in. Maar helaas kwam de rit ten einde op 19c, de wateruitsprong. “Ze ging heel fijn, maar haar waterinsprong was te groot en toen miste ik de bocht een beetje. Ik dacht dat ze wel zou springen, maar ze vertrouwde het misschien niet en stopte. Toen viel ik er af. Gelukkig zijn zowel ACSI Campbelle als ik ok. Heel erg jammer dat het zo afliep.”

MER voor Eyecatcher
In de korte twee ster eindigden Janneke Boonzaaijer en de 6-jarige schimmelmerrie Eyecatcher (Everdale x Hemmingway) op de 28e plaats.
Ze reden fijn dressuur, voegden daar 8 foutjes aan toe in het springparcours en reden vervolgens een fraaie foutloze cross binnen de tijd, waarmee ze een MER haalde.
Janneke zegt: “Het was een leerzame wedstrijd voor Eyecatcher, ze heeft veel geleerd! De cross ging heel goed. Nu verder werken aan springen en dressuur, dat ze iets relaxter blijft. Ze heeft vooral veel ervaring nodig.”

Nederland tweede
Een heel goede ervaring deed het Nederlands eventingteam op in de 4* Nations Cup in het Franse Le Pin au Haras. Dat werd tweede. Het jeugdige team bestaande uit Laura Hoogeveen met Wicro Quibus, Sanne de Jong met Enjoy, Aliene Ruyter met Bomba en Jordy Wilken met Burry Spirit moest alleen gastland Frankrijk voor laten gaan. De Zweden werden op ruime afstand derde.

Bondscoach Andrew Heffernan over de cross: “Het was een pittige cross, nogal ‘twisty and turning’. Het veroorzaakte meer problemen dan ik had verwacht. Het werd hierdoor een spannende wedstrijd. Maar onze ruiters reden heel verstandig. Ik wist niet wat ik moest verwachten. We waren met een vrij onervaren team hier. Maar ze werkten als team goed samen en ze verdienden dit resultaat.

Heffernan noemde de tweede plaats in de Nations Cup een mooie start richting het EK: “Er is altijd veel druk door kwalificaties, we kunnen het kampioenschap gebruiken om tot een beter team te komen voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Pratoni en de Spelen in Parijs in 2024.”

Uitslag korte drie ster CCI3*-S
Uitslag Haras du Pin korte twee ster CCI2*-S 
Uitslag CCIO4*-Nations Cup