18 april 2021

Winst Thierry van Reine in Oudkarspel, lof voor organisatie


In Oudkarspel vond traditiegetrouw de openingswedstrijd samengesteld van het seizoen plaats. Een prachtige wedstrijd waar de leden van het ACSI-eventing team in 2019 als eerste gezamenlijk aan de start kwamen. Thierry van Reine eerde zijn ACSI-team door in de lange twee sterren-wedstrijd CCI2*-L van het begin af aan de leiding te nemen.  Dat betekende winst met Classic Royetta in de lange twee ster.

Met de 11-jarige merrie Classic Royetta (Royal Classic x Florestan) van Gesa en Sabine Staas won Van Reine de dressuur (76,14%) en crosste hij foutloos met een kleine tijdsoverschrijding van 3,6. Hij bleef aan de leiding en de zeer geringe tijdsoverschrijding na een foutloos springparcours veranderde daar helemaal niets meer aan.  Winst dus in de lange twee ster.

Lof voor organisatie
“Het was fijn rijden. Gefocussed en geconcentreerd, dat was ze de hele tijd!”, zei Thierry complimenteus. Om er meteen op te laten volgen dat niet de winnaars van deze internationale wedstrijd, maar de organisatie de meeste lof verdient. “Om in deze omstandigheden met alle maatregelen voor de corona en rhino zo’n mooie veilige internationale wedstrijd te organiseren, daar neem ik mijn petje voor af. Vooral hulde dus aan de organisatie. Iedereen heeft er van genoten!“

Leida Naber stond na dressuur en de cross met de 11-jarige zwarte ruin Fulco (Azteca x Ircolando) van Willemina van der Goes-Petter na een 12e plaats in de dressuur na dezelfde tijdsoverschrijding als Thierry en een verder foutloze cross op een voorlopige 17e plaats. Een fijne A-kaderscore voor de junioren.

Korte twee ster
In het CCI2*-S eindigden Thierry van Reine en de inmiddels 18-jarige ACSI Harry Belafonte op de 13e plaats. De combinatie begon met een 22e plaats in de dressuur en werkte zich op na foutloos springen en crossen ook zonder hindernisfouten met een tijdsoverschrijding van 6.14 naar de 13e plek.


Alice Naber en T-Bone (Foto Jacky van Tartwijk)

Alice Naber-Lozeman werd 23e met de 8-jarige ruin T-Bone EH Z (Thunder vd Zuuthoeve x Le Tot de Semilly) van Axel Verlooy.
Alice zei: “Fijn dat T-Bone nu 2* gekwalificeerd is, dat was het doel. Nu kan dochter Leida hem overnemen. Ik sluit me aan bij Thierry: organisatie bedankt, we hebben genoten!”.

Het CCI3*-S werd gewonnen door Tim Lips met de 9-jarige vosruin TMX Herby (Zirocco Blue x Olympic Ferro).

Uitslag CCI2*-L
Uitslag CCI2*-S