2 september 2023

Wilhelmus voor Janneke Boonzaaijer en Coffee IJs

Janneke Boonzaaijer en Coffee IJs wonnen de korte 3* eventing-wedstrijd in Hambach.
Na haar gelikte foutloze cross met slechts 0.8 tijdfout stonden Janneke en Coffee IJs bovenaan in het klassement en daar bracht zelfs een springfout in het afsluitende parcours geen verandering meer in.

Wat een wedstrijd! De 13-jarige Coffee IJs liet zich van een optimale kant zien. Janneke en Coffee IJs gingen als eersten van start in de cross. Janneke zegt: “Het was best bochtig en heuvelachtig, maar vanaf hindernis 1 voelde IJs meteen superfijn, dus we konden het tempo lekker opvoeren. Zo liep de hele cross super! Uiteindelijk heeft niemand het sneller gedaan. We stonden dus meteen bovenaan in het klassement.”
Bij de laatste dubbelsprong 12a in het afsluitende springen kreeg Janneke nog een balk, maar die kon ze hebben. Janneke: “Coffee IJs sprong opnieuw superfijn, maar die laatste dubbel was iets heuvel af en Coffee IJs kwam iets te dicht. Het mocht de pret niet drukken, we wonnen!”.

Met de 8-jarige merrie Krek-Mora had Janneke ook een hele goede ronde. Na de cross stond ze vierde, maar Janneke trok haar terug voor het afsluitende springen. “De een na laatste sprong in de cross was een opsprong. Daar overstrekte ze zich iets en ze sprong er te groot op. Er was niet meteen wat aan de hand, maar ik vond het toch verstandiger om haar terug te trekken voor het springen”, concludeert Janneke.

Uitslag Hambach CCI3*-S