29 augustus 2022

Vertrouwen en ervaring opdoen in Strzegom

ACSI-teamlid Janneke Boonzaaijer ging met maar liefst vijf paarden op pad naar Strzegom. “Dat was wel aanpoten ja, met vijf paarden!”, zegt Janneke lachend. Er waren debuten: de eerste 3* voor de 9-jarige Intermezzo DEA, eerste 4* voor Bouncer, eerste keer zo ver van huis met 6-jarige Lumos. Boonzaaijer werd fraai derde van de 54 met Mirage in de korte 2*. “Met alle vijf paarden heb ik zonder hindernisfouten gecrosst, heel mooi”, concludeert Boonzaaijer.

Voor de 12-jarige Ierse ruin Bouncer was het dus voor het eerst een korte 4*. “We hadden hard geoefend op de wissels in de dressuur. Ze waren goed, ik kreeg 7 en 7,5, maar er blijft verdere ruimte voor verbetering”, zegt Janneke Boonzaaijer. “Helaas hadden we drie balken in het springen, dat was enorm balen. Gelukkig maakte hij het goed in de cross. Ik was heel blij met hoe Bouncer de vlaggen in het terrein opzocht. Hij begreep het helemaal! Het was wel jammer dat we een MIM-clip kregen bij een steil op een heuveltje, dat was niet nodig geweest.”

Met de andere debutant, de 9-jarige bruine ruin Intermezzo DEA (I’m Special de Muze x  Amethist), gefokt door B.A. Bartels en in eigendom van haar vader, werd Janneke in de korte 3* mooi 13e van de 48 deelnemers . Ze was 36e na dressuur, klom op naar de 18e plaats na de cross, sprong foutloos en eindigde op plaats 13. Heel mooi 3* debuut voor hem!

Met de merrie I’m Special werd ze 14e, een eveneens 9-jarige en nakomeling van I’m Special de Muse. Ze stond 25e na de dressuur, 12e na de cross en werd dus 14e na het springen. “Special liep een waanzinnige cross, waarbij ik al veel dichter bij de tijd kon rijden. De springfout op de laatste hindernis in het springen was een miscommunicatie. Erg jammer want de rest van de ronde was goed, ze sprong goed en de rijdbaarheid in het parcours was alweer een stuk beter. We werken verder!”, aldus Boonzaaijer.

Vertrouwen in de 2*
Ook reed Janneke de 6-jarige merrie Lumos Eclips Dutch ES (Latano x Herald III) in de 2*, voor haar pas de tweede keer in deze klasse.
“De dressuur was heel erg goed en werd naar mijn mening wat ondergewaardeerd. De cross deed ze super goed. Het voelde heel simpel, safe en makkelijk, en dat al op haar jonge leeftijd. Bij het springen kwam haar jeugdigheid wat meer naar boven en kreeg ze door spanning drie achterbeen fouten. Ik ben heel blij met de potentie die ze heeft laten zien, en hoe fit ze uit de wedstrijd komt”, zegt Janneke.

Daarnaast werd de 8-jarige merrie Mirage (Brandon x Zaïre, fokker M.Streppel/Van Olst Horses, eigenaar G. Boonzaaijer) prachtig derde in de korte 2* in het grote startveld van 54. “Zoals we van haar gewend zijn, liep Mirage een goede steady dressuur proef, wat resulteerde in 29 strafpunten. Ik ben heel blij dat Mirage weer zoveel vertrouwen gaf in de cross, omdat het in Maarsbergen in de 3* niet helemaal goed voelde. Het afsluitende springen was ook weer als vanouds, ze sprong een top 0-rondje. Hiermee klom ze op naar een prachtige derde plaats.”, zegt Janneke. Landgenote Sanne de Jong werd met de pas zesjarige Larosaleen W zelfs tweede in de 2* en ook heel fraai tweede in de 4*. Knap!
Voor landgenote Willemina van der Goes was er winst in de intro.

Uitslagen korte 4* CCI4*-S
Uitslagen korte 3* CCI3*-S
Uitslagen korte 2* CCI2*-S