7 juni 2021

Van Reine en ACSI Harry Belafonte 9e in Renswoude

RENSWOUDE – Thierry van Reine ging in Renswoude met twee paarden van start in de lange drie*. Met zijn routinier ACSI Harry Belafonte reed hij heel zeker naar een mooie 9e plaats. Hij kreeg alleen wat tijdfouten met Harry na een probleemloze cross. Na een prachtig foutloos springparcours binnen de tijd steeg hij van de oorspronkelijke plek 13 na de dressuur via plek 11 na de cross naar plek 9 in het eindklassement. In het NK YR eindigde Thierry daarmee net buiten het podium op een vierde plaats.


Thierry zegt: “ ACSI Harry Belafonte deed ontzettend zijn best. Wat voelde het weer vertrouwd en wat zijn we goed op elkaar ingespeeld. Top om hem op 18-jarige leeftijd nog zo fit te hebben!”.


Voor trainster en voormalig amazone Alice Naber was het geweldig om ACSI Harry Belafonte in deze conditie te zien rondgaan in Renswoude

Gemengde gevoelens
Toch houdt Thierry gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. Zijn winnaar van Oudkarspel Classic Royetta begon sterk aan de wedstrijd. “Maar helaas hadden we in de cross een langsloper op de laatste combinatie”, zegt Thiery, “tot daar toe voelde ze echt goed aan. We hebben haar vervolgens niet meer gesprongen om haar te sparen voor een volgende wedstrijd.”

Uitslag CCI3*-L