23 mei 2023

Topwedstrijd in Baborowko met winst Boonzaaijer

Drie keer een gelikte foutloze cross rijden en allemaal in bijna de ideale tijd, dat doe je niet elke wedstrijd! Janneke Boonzaaijer deed dat wel in het Hemelvaartsweekend in Baborowko in Polen. Met ACSI Champ de Tailleur won ze de lange 4*. “Wat een droom en wat heb ik heerlijk gereden! Enorm trots op mijn paarden!”, zegt Jans.

Boonzaaijer maakte vorig jaar kennis met Baborowko. Ze loofde de cross en de sfeer van de wedstrijd: “Een hele fijne wedstrijd met een topcross. Alles was echt op vooruit gebouwd. Je wist van te voren wat je ging doen en kon steeds lekker door blijven komen. Er was heel veel aan de kwaliteit van de bodem gedaan. Ik heb echt heel fijn kunnen rijden! Alles was goed aan deze wedstrijd: de kwaliteit, de sfeer, het programma er omheen en het samenwerken met ons Nederlandse team”.

In de CCI4*-L begon Janneke Boonzaaijer met een 4e plaats in de dressuur (33,9). In de foutloze cross de volgende dag  kwam er slechts 2,8 tijdft bij. “De slotdag sprongen er maar drie combinaties foutloos, gelukkig Champ en ik ook! Ik was zo van plan om dit met een foutloos rondje af te maken en dat lukte helemaal”, zegt Janneke.” we kwamen nergens ook maar in de buurt van een fout”. Er waren 11 deelnemers in deze rubriek. Na de goede cross stond Janneke al tweede. De Finse combinatie op de voorlopige plaats 1 maakte twee springfouten en viel naar plek 4. De winst voor Jans en ACSI Champ de Tailleur was een feit!

In de korte drie ster werden Janneke en ACSI Campbelle WS mooi vijfde (30,7) na de 12e plek in dressuur (29,5), een foutloze cross met maar 1,2 tijdft en een foutloos springparcours.
Er waren 53 deelnemers.

Met Coffee IJs reed Janneke nu haar tweede 3*-wedstrijd. Ze werd 20e (46,1) na een 23e plaats in de dressuur (33,3), een fraaie foutloze cross met maar 0,8 tijdfout maar helaas 12 strafpunten in het springen. ”Coffee IJs was echt heel moe op de slotdag. Hij is nog lang zo geroutineerd niet als de andere twee paarden en moet er nog wat meer in groeien. Dat komt zeker”, verklaarde Janneke.

Thuisland Polen verdiende als eventingland uit groep C in Babarowko een teamplaats voor de OS in Parijs door Hongarije en Tsjechië achter zich te laten.

Programma
Volgende week vertrekt Janneke naar Millstreet voor de Nations Cup met Special. Daarna staat de Nations Cup in Strzegom op het programma. Het liefste zou Boonzaaijer Aken opnemen in haar programma.

Uitslagen:
CCI4*-L
CCI3*-S