26 juli 2021

Tokio: Familiarization Janneke en ACSI Champ de Tailleur naar wens

Janneke Boonzaaijer en ACSI Champ de Tailleur verkenden vandaag de dressuurring en maakten wat sprongetjes . “Ging super. En nu ben ik reuze excited voor morgen, voor de verkenning van de cross!”, zegt Janneke opgewekt.

“ACSI Champ de Tailleur dacht even bij het de piste binnenkomen ‘wauw wat is dit allemaal’. Datzelfde dacht ik ook heel even. Toen dacht ik, ok, ik moet wel even wat gaan doen! Rijden Jans! Toen was Champ al weer op z’n gemak. Hij maakte geen spanning, was fijn. Woensdag is deze familiarization nog een keer in de dressuurring ”, vertelt Janneke.

In de springring hebben ze ook nog wat sprongetjes gemaakt. “Een stuk of tien, toen vond iedereen het genoeg. Je moet stoppen op je hoogtepunt nietwaar, haha…”

Eerste indruk
Nou is Janneke super benieuwd naar haar kennismaking met de cross morgen. Met een viertal Nederlanders, bondscoach Andrew Heffernan, collega-amazone Merel Blom en dierenarts Leendert Jan Hofland gaan ze een kijkje nemen. “De eerste indruk is voor mij altijd het belangrijkste”, zegt Janneke, “vandaag was dat al super. Er is slecht weer op komst in Tokio. Je voelde vandaag al meer koelte en wat drukkerigheid. Weet je, morgen in de regen de cross lopen, maakt me ook helemaal niets uit. Tot nu toe gaat alles zeer naar wens!”