18 augustus 2022

Thierry van Reine bouwt vorm op

Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte hadden een prima wedstrijd in het warme Le Pin au Haras.
“Mijn start hier was bedoeld als opbouw richting Boekelo. Die is geslaagd. Blij mee!”, zei Thierry van Reine.

In de dressuur heeft ACSI Harry Belafonte altijd wat last van spanning. “Maar deze keer was er een tien minuten-ring naast de dressuurring. Dat hielp: ik kon de spanning al wat laten afvloeien. Daardoor was mijn dressuur best goed”, vertelt Van Reine.
De cross loopt in Le Pen au Haras mooi voor het kasteel langs. Van Reine en ACSI Harry Belafonte reden een fijne foutloze cross. Van Reine: “Harry gaf een vertrouwd gevoel in de cross. Inmiddels zijn we alweer 4 jaar een combinatie en zijn we goed op elkaar ingespeeld.”
Tijdfouten waren in gecalculeerd, mede door de warmte. Het watergebrek waar heel Frankrijk mee kampt, was ook op de wedstrijd merkbaar. Na de cross konden de paarden alleen met emmertjes water gekoeld.

Helaas kreeg de combinatie de twee springfouten in het afsluitende springparcours, beide in dezelfde hoek gemaakt. “Harry was erg kijkerig in die hoek. Dat was jammer”, geeft Van Reine als verklaring.
Thierry van Reine werd 65e van de 108 starters en daarmee ook beste Nederlander in de wedstrijd die door Michael Jung werd gewonnen.

Voor enkele landen diende Haras als laatste test voor het WK in Pratoni del Vivaro van 15-18 september. Na Haras werd bekend gemaakt dat Sanne de Jong en Jordy Wilken daar als enige twee zullen starten voor teamNL.
De wedstrijd in Le Pin au Haras heeft al een hele staat van dienst. In 2014 werd er het WK Eventing gehouden. Het EK van afgelopen jaar werd door de FEI gecanceld, nu zal er volgend jaar een EK plaatsvinden.

De uitslagen
https://www.fei.org/events/fei-eventing-nations-cup-2022-le-pin-au-haras/discipline/eventing