25 oktober 2020

Bijdrage Boonzaaijer aan overwinning TeamNL FEI Nations Cup 2020

ERMELO – De Nederlandse eventingruiters zijn winnaar geworden van de FEI Nations Cup 2020. En ACSI-teamlid Janneke Boonzaaijer droeg bij aan deze overwinning!

Ondanks de vele afgelastingen door de coronacrisis, konden  er dit jaar nog drie FEI Nations Cup wedstrijden gehouden worden. TeamNL ging er in twee van de drie van start en eindigde beide keren als tweede. Dat bleek genoeg voor de eindoverwinning in de FEI Nations Cup serie van dit jaar.

Nederland kwam aan de start in de eerste wedstrijd in het Franse Haras du Pin waar Frankrijk won. In het team toen Janneke Boonzaaijer (ACSI Champ de Tailleur), Tim Lips (Eclips), Elaine Pen (Divali) en Laura Hoogeveen (Wicro Quibus NOP). In de tweede wedstrijd in het Poolse Strzegom greep Duitsland op het laatste moment de overwinning en werd Nederland weer tweede, nu met Laura Hoogeveen, Merel Blom,  Jordy Wilken en Raf Kooremans in het team. Dit weekend werd de laatste wedstrijd gehouden in Montilibretti – Italië waar het thuisland de overwinning greep, Nederland ging er niet van start.

Janneke Boonbzaaijer heeft één en al lof voor haar viervoeter ACSI Champ de Tailleur. “Nooit meer aan gedacht natuurlijk, deze eindstand van de FEI Nations Cup. Maar ècht supergaaf! Het tekent hoe sterk we met z’n allen bezig zijn. ACSI Champ de Tailleur is ook echt topfit. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog een mooie wedstrijd rijden. Aan zijn fitheid zal het niet liggen!”, zegt Janneke.

Voor de dit jaar aangestelde bondscoach Andrew Heffernan is de eindoverwinning ook een opsteker: “Het is een geweldige start voor ons en ik ben super blij voor alle ruiters. We hebben in de twee wedstrijden super samengewerkt en dat heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat.”

Eindstand FEI Eventing Nations Cup™ 2020:

1. Nederland – 180 punten
2. Italië – 170 punten
3. Polen – 160 punten
4. Oostenrijk – 150 punten
5. Frankrijk – 100 punten
6. Duitsland – 100 punten
7. Groot-Brittannië – 80 punten
8. Zwitserland – 70 punten
9. Zweden – 70 punten
10. Nieuw Zeeland – 55 punten
11. Australië – 50 punten