28 maart 2024

Steady start in Kronenberg

“Niet te hard rijden en weer vertrouwen geven. Dat was ons doel van de opening van het eventing-seizoen in Kronenberg”, vertelt Janneke Boonzaaijer,

Janneke Boonzaaijer was zeer tevreden met ACSI Champ de Tailleur en I’m Special met crossen zonder hindernisfouten. In de korte vier ster CCI4*-S eindigde ze op plaats 22 en 41 van de 66 deelnemers.
“:Ze liepen heel fijn”, zegt Janneke, “in een lekker tempo, niet voor de tijd. Ik ben helemaal tevreden! Champ ging er helemaal voor en I’m Special liep echt heel simpel nul. Soms werd hij zelfs iets te gretig en moest ik remmen, terwijl ik liever ritme houd. Maar daarom probeer je de eerste keer gewoon rustig rond te rijden.”

Leida Naber reed ACSI Ginko de Hus in de korte drie ster naar de 34e plaats van de 70 deelnemers.
In de korte twee ster reed moeder Alice Naber ACSI Barnadown B Lucky voor dochter Jantien rond die helaas nog is geblesseerd. Over drie weken hoopt ze er weer te zijn. Na uitstekende dressuur en foutloos springen, gingen Alice en ACSI Barnie met de eerste plaats de cross in. Maar daar ging Barnie nadat hij te groot sprong over een tafel staan voor de volgende sprong. Uiteindelijk eindigden Alice en ACSI Barnadown B Lucky op plaats 65 van de 85 deelnemers, terwijl ook deze wedstrijd net als de korte  3* en 4* door een Britse combinatie werd gewonnen.

De Britten waren zonder meer superieur bij de opening van het Nederlandse eventing-seizoen in Horst bij Kronenberg met individuele overwinningen in de korte twee*, drie* en 4*, In de laatste categorie bezetten ze zelfs individueel de eerste vier plaatsen.

Uitslagen
CCI2*-S
CCI3*-S
CCI4*-S

 

 


(Foto Joyce Kolfschoten)