5 november 2021

SGW Bathmen: Fijne ritten Jantien Naber en Janneke Boonzaaijer

Jantien Naber oefende haar eigen skills in Bathmen met routinier ACSI Peter Parker. Hij ging met plezier foutloos rond in springen en de cross en eindigde als tweede in de M-klasse. ACSI-teamlid Janneke Boonzaaijer oefende de skills van Chat Boy en reed naar een vierde plaats.

De 35e editie van SGW Bathmen kon dit jaar gelukkig doorgaan in en rond het mooi in herftst tinten gekleurde Traasterbos. Zo genoten prominente paarden en ruiters van het rijden door het afwisselende landschap van bos, wei en bouwland, ten bate van de ervaring voor de één of de ander.
“Het was leuk om te voelen dat Chat Boy het spelletje echt begint te snappen”, zei Janneke na afloop van haar rit. “Ik was er heel blij mee! Nu mag Chat Boy volgend jaar internationaal mee in de 2* en dat was voor mij het doel van deze wedstrijd.”

Leermomenten
Trainster Alice Naber-Lozeman becommentarieerde de leermomenten voor enkele paarden en ruiters in Bathmen. “Ik was heel trots op Jantien met de 19-jarige ACSI Peter Parker! Haar smile bij de zekere rit zegt alles. Haar andere paard Barnadown B Lucky stopte op het huisje voor het water. Toen herstelde Jantien te snel en kreeg ze nog een stop. De derde keer ging het goed. Mooi leermoment voor haar: neem na een stop de tijd!”.

ACSI-teamlid Leida Naber reed de Ier Uncle Bob voor Hermance Gramsberg. Hij sprong netjes foutloos, maar kreeg in de cross een langsloper op een smalle hindernis. Met de 5-jarige Ginko de Hus reed Leida voor het eerst M. Dat werd een keurig foutloze rit in het springen en in de cross.

Ervaring en HC
Enkele ervaren topruiters reden een jong paard voor diens ervaring HC. Zo reed Alice Naber If Evert HC in de M. Hij sprong foutloos en liep een fijne foutloze cross. “Hij sprong goed het water in”, benadrukt Alice nog even.
Een mooi uitstapje dus naar Bathmen van enkele ACSI-teamruiters. De sprong door een hooiberg en de op/afsprong op de hoger liggende enkgrond waren prachtig net als de dikke boomstammen, de klimboom, trakheners en natuurlijk de veel besproken waterbak. Pareltjes in het mooie herfstlandschap.

Bekijk hier de uitslagen
Bekijk de mooie poster met alle hindernissen van Bathmen

(Met dank aan Ashley Claus voor de mooie foto’s)