28 juni 2021

Vertrouwen voorop bij Thierry van Reine en Classic Royetta in Avenches

AVENCHES – Tijdens het Zwitsers eventing kampioenschap in Avenches reden Thierry van Reine en de merrie Classic Royetta een mooie wedstrijd waarbij veiligheid en vertrouwen voorop stond. Thierry ging op een optimale manier om met de omstandigheden en eindigde netjes op de negende plaats.

Er gaat niets boven een goede start. Stortregens en onweer bleven in Avenches vooral beperkt tot de eerste nachten. Een beter begin dan Thierry van Reine vervolgens bij het CCI maakte in de dressuur kon niet. Hij won de dressuur van het CCI3*-L met Classic Royetta met een gelijkmatige fijne proef met zelfs een 9 op zijn protocol.

Los ijzer
De volgende dag in de cross merkte Thierry al snel dat Classic Royetta een los ijzer had.  Thierry verklaart: “Ze wilde een hoger tempo meteen niet meer aanpakken. Erg jammer dat we het tempo terug moesten nemen, maar ze was erg safe en begreep elke opdracht die van haar werd gevraagd. Zonder hindernisfouten en veilig kwamen we aan de finish, maar natuurlijk wel met een berg fouten voor de tijd. Daarmee zakten we van de eerste naar de tiende plaats.”
Bij het afsluitende springen op zondag was Classic Royetta fit en o.k. Met één springfoutje eindigde het duo netjes op plaats 9.
“Na de eerste plek in de dressuur had er natuurlijk meer in gezeten, maar vertrouwen en veiligheid staan altijd voorop en wij reizen opgewekt naar huis”, besluit Thierry.

Uitslag