30 juni 2019

Overtuigende comeback ACSI Peter Parker in Strzegom, team met Janneke Boonzaaijer derde

Voor het ACSI-team waren de Strzegom Horse Trials in het warme Polen een erg enerverende wedstrijd met twee kanten. ACSI Peter Parker N.O.P. maakte met Alice Naber-Lozeman een geweldige comeback en eindigde na een op safe gereden wedstrijd op een mooie  17e plaats in de wedstrijd. “Ik geloofde van te voren heel erg in ACSI Peter Parker en dat bleek dus terecht!”, zei Alice Naber enthousiast, “ik ben blij en trots dat mijn vriendje zo goed heeft gelopen! Natuurlijk kon het sneller, maar dit tempo was bewust gekozen en gecontroleerd. Erg fijn dus!”
Bondscoach Bettina Hoy had in het TeamNL vlak van te voren Alice Naber gewisseld voor Janneke Boonzaaijer met haar schimmel ACSI Champ de Tailleur. En zo stond Janneke na de nodige gebeurtenissen uiteindelijk met teamgenoten Laura Hoogeveen, Merel Blom en Tim Lips op het podium bij het brons voor Nederland. Een geweldige klassering voor de stand in de FEI Nations Cup, waar nog een ticket voor Tokyo mee te verdienen valt.

Vallen en opstaan
De nodige gebeurtenissen. Voordat op de slotdag de linten konden worden uitgereikt, was er wel het een en ander voorgevallen.
Janneke reed met ACSI Champ de Tailleur een pr in de dressuur (‘Is zo verbeterd door de training met Bettina!”, zegt ze), maar in de lange vier* vòòr de landenwedstrijd kwam ze op zaterdagmorgen aan het eind op hindernis 30 ten val met ACSI Campbelle WS.
Janneke zegt: “”Het was een lastige sprong met een klein heuveltje ervoor waardoor je de afstand moeilijk kan inschatten. Dan kom je er vaak òf top bij, of helemaal niet! Helaas ik nu dus helemaal niet. Ik probeerde haar er nog goed aan te houden zodat ze er over heen zou glijden. Maar één voorbeen bleef voor de hindernis hangen en het andere ging er over heen. Zo bleef ze hangen. Daarbij heeft ze zich ook geblesseerd. Gelukkig lijkt het nu een lichte blessure maar dat moet nog definitief vastgesteld worden. Pff wat een ellende. Na de val heb ik me wel serieus moeten opladen voor de cross met ACSI Champ de Tailleur. Er helpt maar één ding. Kop erop weer en gaan….”
Gelukkig nam Champ zijn amazone vervolgens probleemloos mee. Janneke: “Hij voelde zo safe en vertrouwd! Dat had ik wel even nodig na twee keer op wedstrijd te zijn gevallen! Dus dat was super. Ik had teveel tijd nodig, maar ik reed ook wel echt op safe omdat ik nu wel naar het einde wilde komen.”
Op zondag zag de wereld er iets lichter uit en wilde Janneke de wedstrijd graag goed afmaken met ACSI Champ de Tailleur. Janneke: “Ik had dacht ik de goede afstanden, maar kreeg toch drie balken. Misschien heeft hij toch nog wat moeite na zijn zieke periode. Al met al ben ik wel heel blij met hoe het verder ging. Mijn score met de dressuur heeft meegeteld voor het team, Een pr, dus dat was top!”

Tim Lips werd beste Nederlander met Bayro. N de dressuur stond hij fier bovenaan, na de cross tweede, maar een balk in het springen deed hem op plaats 4 belanden. Dat kon beter, vond hij zelf.
De volgende wedstrijd voor Alice Naber en ACSI Peter Parker is weer een Nations Cup wedstrjjd: in Haras du Pin van 8-11 augustus.

Uitslagen Strzegom Horse Trials 2019

Engeland op twee, Duitsland wint, maar Nederland wordt derde, met v/l/n/r/ Laura Hoogeveen, KNHS-talententeamlid en ACSI eventingteamlid Janneke Boonzaaijer, bondscoach Bettina Hoy, Merel Blom en Tim Lips

De met ACSI gesierde vrachtauto's van Alice Naber en Janneke Boonzaaijer op de terugweg, voor de foto even naast elkaar