22 augustus 2023

Opsteker Boonzaaijer in Arville, zusjes Naber wisselend

Opnieuw was Janneke Boonzaaijer de beste Nederlandse in de FEI Nations Cup CCIO4* in het Belgische Arville. Deze keer met de 10-jarige merrie  I’m Special N. Janneke heeft de flow en is aan een geweldig seizoen bezig! Voor de jeugd betekende Arville de laatste selectiewedstrijd voor het EK. Het werd een fijne wedstrijd voor Leida Naber en een teleurstelling voor jongere zus Jantien.

Janneke Boonzaaijer heeft helemaal de swing. Voor de Nations Cup stond zondag de cross op het programma. “War gaat zij supergoed meedoen!”, zegt Janneke enthousiast, “ze gaat elke wedstrijd letterlijk met sprongen vooruit. Ik had stiekem verwacht dat ik deze keer iets dichter bij de tijd zou zitten. Maar door haar spectaculaire sprongen verliest ze iets veel tijd in de lucht. Als ik haar nog iets meer weet op te sluiten in de combinaties, kom ik waarschijnlijk nog beter bij de optimale tijd in de buurt.”

Janneke en I’m Special N eindigden op plaats 39 van de 114 deelnemers. I’m Special N heeft dit seizoen veel mooie dingen gedaan en gaat nu even een stapje terug om er straks op het NK in Boekelo weer te zijn.
Het Nederlandse team eindigde helaas op de 10e plaats van de 13 teams, Duitsland won, thuisland België werd tweede, voor Frankrijk.

Zusjes Naber
Arville begon heel goed voor Jantien Naber en ACSI Barnadown B Lucky met een mooie 3e plaats met 28,8 in de dressuur. Helaas ging de cross met Jantien en Lucky niet goed. Het begon ineens te regenen en Lucky vertrouwde de gladde kleibodem niet. Hij heeft zooltjes onder zijn ijzers waar hij altijd goed mee crosst, maar dus niet in natte kleigrond. Na een paar slechte sprongen wilde hij niet meer…
Gelukkig konden beide de wedstrijd met vertrouwen afsluiten toen Jantien onder leiding van moeder Alice op zondag nog even wat terreinhindernissen kon springen op het voorterrein. Dat liep weer fijn. “Gelukkig! Verder kan je in deze sport niet vroeg genoeg leren dat teleurstellingen er nu eenmaal ook bij horen”, zei Alice Naber nuchter.

ACSI Tbone en Leida stonden er in de dressuur ook goed voor met 30,9. Helaas kwam ACSI T-Bone op hindernis 18 de picknicktafel teveel binnendoor naar de punt waardoor hij langs de punt schoot. Bij het afsluitende springen viel er nog een balk op 5b. De combinatie werd 33e van de 41.
Ginko de Hus begon ook goed in dressuur, 29,4. Een PR! Leida moest ook in de stromende regen crossen en de grond plakte heel erg. Na een keurige foutloze cross zakte ze door de 10 tijdfouten van plek 7 naar 25. In het afsluitende springen deden nog twee vallende balken haar op plaats 27 belanden.

Vader Gert koelt meteen na de cross


Ook grootouders Lozeman present

Uitslag CCIO4*-NC-S  

Uitslag CCI2*-S voor jeugdruiters na 2000 geboren

Met dank aan Ros Fotografie