25 september 2023

Moreno Grove en Janneke Boonzaaijer tweede in CCI2*-S Varsseveld

In de korte twee ster CCI2*-S werden Janneke Boonzaaijer en de 6-jarige dekhengst Moreno Grove tweede van de 67 deelnemers en wonnen zij meteen het kampioenschap voor 6-jarige paarden (32,2). “Niet te geloven! Moreno Grove won drie jaar achter elkaar het jonge paardenkampioenschap! Dat voor 4-jarige en 5-jarige eventingpaarden bij ons thuis en nu dat van 6-jarige hier in Varsseveld! Ik ben erg trots!”, zegt Janneke Boonzaaijer.

In de dressuur begon Janneke Boonzaaijer al uitstekend met twee personal bests.
“Ik heb nooit eerder onder de 30 gereden, nu deed ik dat met allebei de paarden zomaar”, zei Janneke blij. Met Moreno Grove stond ze met 25,8 na afloop mooi tweede. Toen sprong het duo foutloos, waarna het zelfs voorlopig op de eerste plaats stond. “Ik besloot in de cross vooral op vertrouwen en veiligheid te rijden. De bodem  was nogal afwisselend. Soms wat mullig, soms wat dieper. Maar duidelijk was dat Moreno steeds super gefocust was op mij! En ook mijn andere paard Haltic liep top.”
In de cross boekten Janneke en Moreno Grove 6,4 tijdfout, waarna de Belg Arthur Dehoorne met een foutloze cross binnen de tijd hun eerste plaats overnam (31,5).


Haltic en Janneke in Varsseveld (Foto’s Cynthia Ros)
Janneke werd ook nog eens vierde met de 11-jarige Nimmerdor-zoon Haltic, na een vierde plaats in de dressuur, een springfoutje in het springparcours en een foutloze cross met wat kleine tijdfoutjes (34,3).

Jantien Naber en ACSI Barbadown B Lucky reden ook een super dressuurproef met -26, een voorlopige derde plaats. Met het springen kreeg Jantien één balkje in de driesprong in een regenbui en stond ze voorlopig op plaats 4 (-30). In de cross kwam daar een stop bij, maar daarna wist Jantien het vertrouwen weer volledig te winnen: “De laatste cross die ik in Arville reed, ging niet goed ivm de regen en de glibberige bodem. Nu gingen we fijn van start maar kregen toch een stop. Daarna wist ik Lucky weer helemaal te motiveren en kwamen we zonder problemen fijn aan de finish.” ACSI Barbadown B Lucky werden uiteindelijk 24e met 57,2.
Nu straks op naar het NK in Barchem!

Alice Naber reed de eerste korte 3* met de 8-jarige Kyran en werd netjes 25e van de 54 deelnemers.
Helaas werden Jantien Naber en Hadelodiena uitgesloten in de CCI1*-Intro. Ze reden dit paard omdat hij problemen had en dat wist hij zich weer te herinneren. “Mijn moeder en ik gaan weer verder puzzelen…”, zei Jantien.

Uitslag