7 juli 2021

Met TeamNL kleding begint reis via Aken naar Tokio

Zojuist hebben ACSI teamlid Janneke Boonzaaijer, haar moeder Ria Boonzaaijer en Merel Blom op Papendal hun Team NL-kledingpakket met de specifieke oranje koffer en de rugtas voor de Olympische delegatie in Tokio opgehaald. Voor het eerst in de Olympische historie zaten er deze keer mondkapjes bij, verplicht in Japan.


Team NL pakket: het wordt echt! (eigen foto)

Voorafgaand aan de reis gaan de paarden in Aken zeven dagen in quarantaine. Voor de eventingpaarden begint dat op zondag 11 juli.
Alle vluchten voor de paarden staan gepland op vertrekken vanaf Luik om 00.45 uur. Voor de eventingpaarden is dat op 19 juli. De paarden komen dan een dag later om 2.00 uur aan in Tokio.
De ruiters vliegen vanaf Schiphol naar Haneda, Tokio.
Ria Boonzaaijer en dierenarts Leendert Jan Hofland vertrekken al op 17 juli uit Amsterdam en kunnen dan kwartier maken, Janneke volgt op 19 juli vanuit Amsterdam. Zij hoopt ACSI Champ de Tailleur in alle vroegte in Luik eerst zelf te kunnen begeleiden bij het inladen. “Hij is nou eenmaal een binnenvetter, ik stel hem graag gerust”, zegt Janneke.

Kans
Het is nu nog even twee dagen in een dag proppen voor het vertrek naar Aken, zoveel moet er nog worden voorbereid en overgedragen voor vertrek. “Maar wij zien dit als geweldige kans, echt uniek!”, zeggen moeder en dochter.

mondkapjes verplicht in Japan (eigen foto)

Wedstrijdschema
Hier alvast het wedstrijdschema voor de eventing in Tokio, waar het zeven uur later is dan bij ons.
-Dressuur eventing in het Equestrian Park
vrijdag 30 juli 8:30 – 11:00, vrijdag 17:30 – 20:10 en zaterdag 31 juli 8:30 – 11:00 uur.
-Cross Country op de Sea Forest Cross-Country Course op zondag 1 aug 7.45 – 11.10 uur
– Afsluitend springen Equestrian Park maandag 2 augustus 17.00 – 22.25

Feitje
Nog een leuk feitje: de teamdierenarts van het springen Arie Hoogendoorn is ook de fokker van ACSI Champ de Tailleur (v.Quidam de Revel). Het springen begint in Tokio wanneer de eventing klaar is, maar Hoogendoorn kan zijn fokproduct zeker nog even zien in Japan. Over schema’s en kansen gesproken!

Gezondheid en succes
Ook het ACSI Eventing team wenst iedereen veel gezondheid en een hele erg mooie Olympische Spelen in Tokio.
Via deze website en ACSI Facebook en Instagram worden volgers ook op de hoogte gehouden van nieuws rond Janneke Boonzaaijer in Tokio.