20 april 2019

Met ACSI Harry Belafonte beste Nederlander

OUDKARSPEL – “Gecontroleerd was ons doel. Dat is gelukt!”, zegt Thierry van Reine. Op de eerste wedstrijd waarin het ACSI eventing team gezamenlijk de ACSI-kleuren verdedigde, werd Thierry met ACSI Harry Belafonte in de CCI3*-S de beste Nederlandse combinatie met een 16e plaats.

Het is best moeilijk om in Oudkarspel enigszins binnen de tijd te rijden met al die bruggetjes en overgangen van het ene stuk land naar het andere. “Wij hebben gewoon de tijd genomen en ons geconcentreerd op het rijden van de juiste lijnen. Ik had een prima gevoel”, zegt Thierry. In de start van de dressuur was ACSI Harry Belafonte beter dan op de eerste CCI3* met Thierry in Luhmühlen en wist Thierry hem iets actiever aan het been te houden. In het springen kwam hij één keer te veel binnendoor en kreeg de combinatie een fout. “Al met al weer een mooie opbouw naar straks Renswoude en hopelijk het EK!”, concludeert Thierry.

Limiet
“ACSI Piet heeft hier geroutineerd rond gelopen”, zegt Thierry van Reine tevreden over de prestaties van zijn vos, met wie hij alweer zijn vierde eventing-seizoen is ingegaan. Het duo is enorm op elkaar ingespeeld. “Deze wedstrijd ging net als met Harry ook al weer beter dan Luhmühlen”, oordeelt Thierry. In de dressuur had hij een fijnere aanleuning en kon beter op de letter rijden. In het springen leek ACSI Piet optimaal bij het losrijden. “Maar in het parcours kreeg ik drie van die ‘veegfouten’. Hij werd te lauw, dus dat was even moeilijk”, zegt Thierry. In de cross was Piet er weer helemaal. “Vergeleken met Harry mist Piet natuurlijk wat galoppade, maar het had niet beter kunnen gaan. Dit was een hele mooie wedstrijd voor mij, met beide paarden.”

Uitslag

 

 

 

Met ACSI Harry Belafonte was Thierry van Reine de beste Nederlandse combinatie in de CCI3*-S Foto Aniek Molenaar

ACSI Piet liep met Thierry van Reine geroutineerd rond en zette een fijne prestatie neer in de CCI3*-S in zijn vierde seizoen met Thierry van Reine Foto Hannah Brom eventingphoto.com