18 januari 2022

Leida Naber ontvangt Jan van Beek Memorial

Op zondag 16 januari 2022 werd de Jan van Beek Memorial uitgereikt aan junior amazone Leida Naber en young rider Beau Posthumus. Zij ontvingen deze prijs omdat zij de best geplaatste Nederlandse ruiters waren op de Europese Eventing Kampioenschappen voor Young Riders & Junioren afgelopen zomer in Segersjö (Zweden).

Leida Naber werd daar individueel zesde met Fulco bij de Junioren, Beau Posthumus eindigde als 13e met Smokie bij de YR.
De uitreiking vond plaats op Landgoed Maarsbergen. Marcelle de Kam en Maurits Goes reikten de onderscheidingen uit. Op Landgoed Maarsbergen had een aantal ruiters meteen hun eerste cross training voor het nieuwe seizoen onder leiding van Andrew Heffernan, bondscoach senioren, en Marcelle de Kam, bondscoach young riders en junioren.


Maurits van der Goes, Leida Naber op T-Bone, Marcelle de Kam

Jan van Beek Memorial
De Jan Van Beek Memorial is een initiatief van de KNHS en Maarsbergen Horse Trials ter herinnering aan de zeer populaire bondscoach en ruiter Jan van Beek. Hij overleed onverwachts op 8 juli 2018 en betekende ontzettend veel voor de eventing-gemeenschap.
In 2019 werd de Memorial voor het eerst uitgereikt aan young rider Levi Driessen en Beau Posthumus. Nu kreeg Beau hem dus opnieuw, als Young Rider. De Memorial is een wisselprijs en ingesteld voor 5 jaar. De winnaars ontvangen na 1 jaar een stonecast afgietsel als blijvende herinnering.