2 augustus 2022

Leida Naber 34e op jeugd-EK Hartpury

HARTPURY – Bij het jeugd-EK eventing in Hartpury kreeg Nederland het juniorenteam met een zesde plaats netjes aan de finish. Leida Naber eindigde met ACSI Tbone individueel als 34e. “We zijn een hele ervaring rijker en hebben enorm veel geleerd”, zei Leida.

Vlnr Sophie Weening, Leida Naber, Maxime Karman, Rina van der Kolk

Leida Naber en ACSI Tbone begonnen top aan hun dressuurproef. “Maar eigenlijk was ik een soort van overgeconcentreerd. Ik zat lekker te genieten, zo fijn ging het en toen vergat ik de tweede gebroken lijn. Mijn schuld en dus de bel en strafpunten!”, zegt Leida.

In de cross was ACSI Tbone erg kijkerig. “Hij was loerderig en een beetje terughoudend. Ik had de afstanden steeds mooi, maar bij 14a liet hij iets een achterbeen tegen de balk aankomen. Toen deed de mimclip zijn werk en viel. Dit kost 11 strafpunten. Bondscoach Marcella de Kam zei later ook dat ik daar niets aan kon doen”, vertelt Leida.

Tenslotte kregen Leida en ACSI Tbone één balk in het afsluitende springparcours.
Dat is jammer, vier van de zes Nederlandse combinaties bij de junioren sprongen foutloos.
Leida besluit: “Vorig jaar eindigde ik individueel als 6e met de ervaren Fulco. Dat had ik nu minstens willen evenaren. Maar het ging toch iets anders met de onervaren ACSI Tbone. Ik baal van de dingen die beter hadden gekund, maar het is fijn dat we als team finishten. Het was heel mooi om hier met de hele familie te zijn. Zelfs mijn opa en oma Lozeman waren er. En we denken er met elkaar verder over na. Op naar weer nieuwe kansen.”

Young Riders
Het team van de Young Riders bestond slechts uit drie combinaties en raakte uit de medaillestrijd door een val van één van de teamleden, Puck Buijnsters. Gelukkig zijn paard en amazone gezond.
Beau Posthumus reed haar vierde EK. Ze eindigt voor de vierde keer als beste Nederlander in haar leeftijdscategorie. De Jan van Beek Memorial-Trofee gaat dit jaar dus opnieuw naar Beau Posthumus.


Zie de volledige uitslagen hier