23 september 2021

Leermomenten en topmomenten in Varsseveld

Op de mooie driedaagse in Varsseveld wisselden leermomenten en prachtige prestaties zich af. Moeder Alice Naber-Lozeman, dochters Leida en Jantien en Janneke Boonzaaijer kwamen aan de start. ACSI-teamlid Janneke won zilver met de 6-jarige Eyecatcher en plaatste zich voor het WK in Frankrijk eind oktober.


Janneke zilver Elaine Pen goud  Foto Victor Krijt

Alice Naber-Lozeman startte zowel If Evert als Geu D voor de 1e keer in de korte 2 ster. Alice vertelt: “If Evert liep fijn dressuur en stond 5e, maar helaas verlaagde hij hindernis nr 2 en 7b tijdens het springen. Eerlijk gezegd was het gevoel top dus dat komt wel goed, in de cross liep hij foutloos.”

Leermoment
Bij Geu D was de cross een goed leermoment. Na de dressuur en een foutloos springparcours stond hij 5e in het tussenklassement, maar in de cross moest Alice hem even flink terugnemen. Alice vertelt: “In de cross wilde hij na de skyjump over de 3 ster sprong. Ik stuurde hem erlangs, maar toen rende hij onder me vandaan. Zo wilde ik niet naar hindernis 9 sturen en dus heb ik even de rem gebruikt. Daarna liep hij fijn. Het was dus een goed leermoment!”

Alice met Feu D

Geplaatst voor WK
Janneke Boonzaaijer had met de 6-jarige Eyecatcher (v.Everdale) bijgenaamd Kiekeboe een hele fijne wedstrijd en selecteerde zich daarmee voor deelname aan het WK eind oktober in Le Lyon d’Angers in Frankrijk. Eyecatcher heeft de juiste genen, zij werd gefokt uit Canna Pride, het voormalig internationaal eventingpaard van Ilonka Kluytmans. Janneke zegt: “Crossen doet zij altijd heel goed, maar nu kon ik haar ook goed managen in het springen en de dressuur. Ik heb dus super tevreden! We wonnen zilver bij de 6-jarigen. Elaine Pen won dik verdiend goud!”.
Janneke reed ook Krek Mora bij de 6-jarigen, die eveneens een goede wedstrijd liep: goede dressuur, één balkje met springen en heel goed foutloos door de cross. Daarnaast was Chatboy mee voor zijn verdere opleiding, “Ook die heeft veel geleerd”, besluit Janneke tevreden.

ACSI Peter Parker
Jantien Naber startte de 19-jarige routinier ACSI Peter Parker in de klasse M en werd derde, leuk voor beide!
Jantien Naber startte ook Barnadown B Lucky in de klasse M. “Hij draaide zich om bij de wateruitsprong, maar Jantien herstelde dit keurig”, complimenteerde moeder Alice.

ACSI Peter Parker en Jantien op weg naar een derde plaats

ACSI-teamlid Leida Naber ging met T bone van start. Na een nette dressuurproef, een foutloze springronde en ook nul in de cross maar wel wat tijdfouten, won ze de 11e prijs.
Zo was Varsseveld weer een mooi gezinsweekend voor de familie Naber en voegde Janneke Boonzaaijer weer een komend kampioenschap toe aan haar toch al uitstekende seizoen.

Een lachende Leida Naber met T Bone onderweg

Bekijk hier alle uitslagen