31 oktober 2023

Langslopers voorkomen top-uitslag Boonzaaijer

Kronenberg werd na het topseizoen van Janneke Boonzaaijer niet de afsluiting die ze had gehoopt. Ze reed heerlijk, maar langslopers voorkwamen een top-uitslag. “Jammer, maar dat kan ook in deze sport. Mijn seizoen was fantastisch en kon niet beter. Nu lekker verder met de opleiding en op naar een nieuw seizoen”, zei Janneke realistisch.

De 6-jarige Nederlands kampioen eventing en dekhengst Moreno Grove (v.Herald III) ging voor het eerst van start onder de naam ACSI Moreno Grove. Janneke reed fijn dressuur en sprong vervolgens foutloos, waarna ze van de 78 deelnemers van de zevende plaats in dressuur (69,89%) naar de vijfde plaats steeg. “Het was echt zonde in de cross, ACSI Moreno voelde zo goed, ik had een heel fijn gevoel”, zei Janneke. “Toen maakte ik zelf net de verkeerde keus. Hij gleed iets uit in de bocht en ik kreeg een langsloper op 17. Heel jammer, maar het is niet anders. Het hoort ook bij de sport. Nu van de winter verder trainen in de dressuur, heb ik zin in. En ACSI Moreno Grove is er goed in.”
Haar tweede paard Haltic ging al weer fijner dan in Varsseveld, vertelt Janneke. “Maar ook daar verliep de communicatie niet helemaal zoals het zijn moet. Haltic sprong als een bommetje de waterbak in. Toen heb ik hem stilgezet en de communicatie hersteld. Daarna heb ik weer heerlijk gereden.”

Op naar verder trainen dus en wat indoor-dressuur- en springwedstrijden. “ACSI Campbelle heeft al bijna de punten voor het ZZ-Zwaar. Dressuurtraining maakt paarden sterker en beter en is de perfecte basis voor meer. Op naar de winter en het volgende seizoen”, besluit Janneke.

Uitslag