6 juni 2021

Junioren-zilver in Renswoude voor Leida Naber

RENSWOUDE- Het jongste ACSI-teamlid Leida Naber won zojuist zilver bij het NK Junioren, verreden bij de lange twee ster-wedstrijd op de Horse Trials Renswoude.
Eerder deze week was het nauwelijks zeker dat ze aan start kon komen vanwege een overbelaste, ontstoken knie van haarzelf. “Maar het is gelukt dankzij de onmisbare hulp van het hele team om me heen! Met zilver als beloning!”, zei Leida opgetogen.

Leida Naber reed met Fulco die haar ter beschikking is gesteld door Willemina van der Goes-Petter een redelijke dressuurproef (26e, plaats 6 bij de Junioren), gevolgd door een fijne foutloze cross.
Toen schoof ze al op naar plaats 15 in het algehele klassement. Na een foutloos springparcours schoot ze de top 10 binnen met plaats 9 en schoof ze naar zilver bij de junioren.
Wat een prachtige prestatie van deze  amazone, die twee jaar geleden in Maarsbergen voor haar ervaring het EK van de jeugd mocht rijden en nu niets liever wilde dan starten in Renswoude en gaan voor een nieuw EK, dit ondanks haar knie-blessure.

Veel hulp
Dankzij de hulp van de hele familie Naber-Lozeman met groom Alberdina Buiskool Leeuwma kwam het helemaal goed. Moeder Alice trainde thuis de paarden door, nam zelf deel en was van te voren en tijdens de wedstrijd de onmisbare trainershulp.
Met de 8-jarige T-Bone EH Z eindigde Leida na een langsloper in de cross en een springfoutje in het afsluitende parcours op de 59e plaats, “maar dit was mijn eerste wedstrijd met T-Bone en meteen op dit niveau, dus ik was hartstikke tevreden.”

Leida besluit: “Nu betrof het vele koelen met ijs vooral mijn eigen knie, maar ook dat ging goed. Superblij! Respect voor iedereen om me heen en voor de organisatie in Renswoude. Zonder alle hulp had ik dit niet gekund. De volgende wedstrijd is over vier weken in Maarsbergen. Ik hoop daar weer zo goed mogelijk te kunnen rijden, zodat ik voor een teamplek kan gaan voor het EK in Zweden.”.