30 april 2019

Janneke Boonzaaijer “Wakker geschud voor observatie”

SOPOT – “Wauw wat liepen ACSI Champ de Tailleur en ACSI Campbelle een fantastische cross in Sopot! Zo simpel! Ik zei tegen m’n moeder, dressuur goed, nu de cross goed, waar zouden we nog een probleem krijgen?”

Dat had Janneke niet moeten zeggen. Bij het springen van de CCI4* in het Poolse Sopot werd Janneke wakker geschud. “De derde fout met ACSI Champ was echt mijn fout, ik was te gemakkelijk en ik had er al twee. Met ACSI Campbelle was het gewoon jammer. Je moet blijven rijden tot het eind. Uiteindelijk werden we nog 15e, een mooie klassering, maar er had meer in gezeten.”

Springen is nooit een probleem geweest, zegt Janneke. “Deze wedstrijd heeft mij weer een beetje wakker geschud. Over twee weken hoop ik in Hongarije een observatiewedstrijd voor het EK te kunnen en mogen rijden. Dan moet ik dus scherp blijven tot aan het eind. Nu even een goede fysieke check van de paarden, wat weidegang, wat werk buiten en dan weer opgeladen en fit verder. We gaan ervoor!”.

 

Uitslagen Sopot CCI4*-S https://livejumping.com/zawody/45/170/2611

 

ACSI Campbelle (rechts) en ACSI Champ de Tailleur (links) in Sopot met hun ACSI dekens goed door de vet check Eigen foto