27 juli 2021

Janneke Boonzaaijer verkent Olympische cross

“De cross was heel gaaf! Mijn eerste gevoel is belangrijk, zei ik gisteren na de kennismaking met het hoofdstadion. Vandaag was het ook weer een goed eerste gevoel!”, zegt Janneke Boonzaaijer na haar kennismaking met de cross in het Sea Forest Park.

“De cross is wel overzichtelijk en fair gebouwd. Er zijn de nodige mooie uitdagingen. De cross is natuurlijk ingekort. Dat betekent nu wel een intense route en veel achter elkaar. Maar dat gaat wel goed komen denk ik!”, concludeert Janneke, ”en zo dachten we er alle vier over.”

Sea Forest Park
De cross-country van de eventing vindt plaats in het Sea Forest Park. Het Sea Forest Park bevindt zich op teruggewonnen land in de baai van Tokio. Het park levert met de skyline van Tokio op de achtergrond een indrukwekkend beeld op.
Cross bouwer  Derek di Grazia (USA) is vijf jaar bezig geweest met het ontwerpen van de Olympische cross country, naast de andere ontwerpen die hij voor zijn rekening neemt en zijn eigen trainen en deelnemen op niveau.|

Hindernis 9

Lees een uitgebreid interview in het Engels met Derek di Grazia hier.
Naast de cross country vinden in het Sea Forest park ook het Olympische roeien en kanovaren plaats.
De paarden verblijven één nachtje in het Sea Forest Park voor zij voor het vervolg van de Olympische eventing wedstrijd terugkeren naar ‘hun’ bekende stallen in het Bahi Koen Equestrian Park.


Hindernis 14

Hindernis 23