18 april 2021

Janneke Boonzaaijer trotseert sneeuw in Strzegom

Op de Strzegom Horse Trials in Polen heeft Janneke Boonzaaijer al de nodige meters gemaakt. Dit jaar eindigden Janneke en de 14-jarige schimmelruin van Lieke van der Werf ACSI Champ de Tailleur na sneeuw en wind mooi als zevende in de korte vier sterren wedstrijd CCI4*-S.

“Het was me de wedstrijd wel”, zegt Janneke. “Dressuur met harde wind en sneeuw, fijn richten op de letters was het niet. En de bodem van de cross werd er natuurlijk alleen maar zwaarder van.”
Na haar 11e plaats in de dressuur steeg Janneke naar plek 6 na het foutloze springen. Janneke becommentarieert haar cross: “Die verliep simpel en gemakkelijk. Maar maximaal gereden kwa tijd heb ik natuurlijk niet vanwege de zware bodem. Ik ben blij met de zevende plaats en weet dat er meer in zit een volgende keer. Wanneer die dan ook mag zijn, vanwege de corona en rhino zijn er alleen maar aflastingen…”
De wedstrijd werd gewonnen door Jordy Wilken met Burry Spirit.

In de korte twee ster CCI2*-S eindigden Janneke en de 7-jarige merrie Mirage (Brandon x OO Seven) in bezit van haar vader ook nog op een mooie 6e plaats na de 7e positie in dressuur, foutloos springen waarmee ze even derde stond en een cross zonder hindernisfouten met 5,6 tijdstrafpunten. “Mirage lieo steady en fijn, een prima eerste internationale ervaring voor haar”.

Haar eigen ACSI Campbelle WS trok Janneke na de dressuur en het springen terug voor de cross. “Je kent je paard”, besluit Janneke, “deze bodem was niet fijn voor haar. Dan wacht je liever op een beter moment.”

Uitslag CCI4*