6 juni 2021

Janneke Boonzaaijer thuis twee keer vierde

Inspanningen doen Renswoude Horse Trials slagen

Janneke Boonzaaijer had bijna als belangrijkste opgave om haar focus te bewaren op alle paarden die zij startte op haar thuisbasis in Rensoude tijdens op de Renswoude Horse Trials. Naast alle ongelooflijke inspanningen van te voren wist ze ook nog twee keer vierde te worden,  met ACSI Champ de Tailleur in de korte 3* wedstrijd en met Mirage in de lange 2*.

Met haar ervaren schimmel ACSI Champ de Tailleur reed ze een fijne wedstrijd met een cross met maar 1,2 tijdfout. In het springen boekte ze een minimaal tijdfoutje waarmee ze eindigde op een mooie vierde plaats.

Met de 7-jarige NRPS-merrie Mirage (Brandon x OO Seven) van haar vader reed zij haar eerste CCI2*-L en dat ging geweldig. Na haar eerste plaats in de dressuur, voegde zij er in de cross geen enkele strafpunt meer aan toe en prijkte zij zomaar riant bovenaan het klassement. Janneke kon zich zondag geen fout permitteren, maar kreeg jammer genoeg toch een balkje en eindigde als vierde. Een fraai debuut in deze klasse! Janneke zegt: “Ik ben zo blij hoe Mirage zich ontwikkelt! Dit was de eerste keer dat ze nog moest springen nà de cross en ze was echt wel heel moe. Ze heeft superhard haar best gedaan de hele wedstrijd. Ze heeft echt bewezen dat ze vooraan mee kan. En het is fijn dat ik weer wat aanvulling heb nu met haar als aankomend paard!”

Janneke kijkt zowel zeer vermoeid als zeer voldaan terug op ‘haar’ concours: “Nu aan het eind zijn we allemaal brak, gaar, maar ook héél voldaan. We hebben zo’n goede en leuke groep vrijwilligers. Het was zo fijn om weer met z’n allen bezig te zijn met de Renswoude Horse Trials en die met elkaar te organiseren!”

CCI1*
Nog even een blik op de intro-klasse. De CCI1* kende ook een groot deelnemersveld. Janneke Boonzaaijer reed met de 6-jarige Ferdinand-merrie Krek-Mo naar de achtste plaats in deze intro-klasse. Bovendien werd ze met de 6-jarige schimmelmerrie Eyecatcher 28e en met de 7-jarige ruin Chat Boy Z ook nog de laatste geklasseerde combinatie op plaats 64.
Alleen met Keara Utopia van het Buiten-Land werd het na weigeringen op 12 en 13a in de cross te veel en moest ze opgeven.

Blij met conditie
ACSI-teamgenote Alice Naber startte Good Luck in het CCI1* en werd zevende. Het werden soepele foutloze ritten in zowel het springen als de afsluitende cross.
Alice zegt: “De 10-jarige Good Luck is bedoeld voor Jantien als nieuw junioren-paard. Ik laat hem nog wat ervaring opdoen. Jantien was er in Renswoude gelukkig bij als helper. Haar stapwerk, opzadel- en verzorghulp konden we zeer goed gebruiken! Ik ben superblij met mijn eigen fitheid op mijn 50e, zo kon Leida deze wedstrijd verantwoord meedoen. In haar blessure-tijd met haar knie heb ik haar paarden kunnen doortrainen. En wat een respect heb ik voor de familie Boonzaaijer en alle werkers en helpers in  Renswoude! Afgelopen maandag kon er pas worden gemaaid, het moet dag en nacht werken geweest zijn….
Zonder zulke enthousiaste mensen die dan ook nog ruimte bieden aan alle extra protocollen met de corona en het paardenvirus rinopneumonie, hebben wij geen sport.”

Uitslag CCI2*

Uitslag CCI3*-S

Uitslag CCI1*