25 mei 2021

Janneke Boonzaaijer op Longlist OS Tokyo

Janneke Boonzaaijer staat op de longlist voor de Olympische Spelen van Tokyo.
Janneke is er zelf nogal nuchter onder.


“Natuurlijk is het leuk om de Tokyo-kwalificatie te hebben, maar de kans dat ik daar rijd, is echt heel klein”, zei Janneke vorig jaar in december tegen de KNHS. Zij vervolgde toen: “Ik hoop volgend jaar vooral weer lekker te kunnen rijden en misschien een keer in Engeland te starten of in Aken, dat lijkt me echt heel gaaf”.
Zo denkt Janneke er nu nog steeds over. Maar trots is ze wel. Haar seizoen met haar beide ACSI-paarden ACSI Champ de Tailleur en ACSI Campbelle WS is goed begonnen!

Twee combinaties, geen reserve
Voor de Olympische eventing reizen dit jaar twee ruiters en hun paarden af naar Tokyo; er zal geen reserve combinatie naar Japan vertrekken.

Janneke zegt: “Welke twee ruiters in principe zullen gaan als er geen grote rampen gebeuren, is wel duidelijk. En op grote rampen hoop je zeker niet. Mijn plan is en blijft dus om door te kunnen gaan met training en fijn rijden zoals ik nu bezig ben. En misschien zit het EK in september in Zwitserland voor mij dan wel in het verschiet. Maar eerst moet het hier in Renswoude wat droger worden: er kan geen machine het terrein in en dat is hard nodig voor de komende Renswoude Horse Trials hier op ons terrein….”

Naar het complete bericht over de Olympische afvaardiging