9 oktober 2022

Janneke Boonzaaijer Nederlands kampioen eventing

ACSI-teamlid Janneke Boonzaaijer is met de 1.75 cm metende 12-jarige Ierse schimmel Bouncer van de Sandhoeve Stables Nederlands kampioen eventing geworden. Na een mooie dressuurproef reden zij een knappe foutloze cross-country met alleen tijdfouten. Janneke ging na dressuur en cross al aan de leiding voor het NK en de twee springfouten en wat tijdsoverschrijding deden daar niets meer aan af: Nederlands kampioen!

Janneke zegt: “Wat ben ik blij  met dit kampioenschap! Ik begon de cross zaterdag voorzichtig omdat ik even wilde kijken hoe Bouncer zou reageren. Maar hij pakte heel goed aan! Toen heb ik mijn snelheid iets verhoogd. Bouncer liep een briljante cross, ik ben heel blij met hoe het verliep. Hij voelde goed en hij liep fijn. Nergens een hapering. Ook met de dressuur donderdag was ik al erg blij.”
“Ik weet dat het laatste afsluitende springen niet zijn beste onderdeel is. We hadden nog twee springfouten en wat tijdfouten. Tijdfouten hadden trouwens de meesten, slechts twee ruiters van de eerste helft van 28 deelnemers niet.”

Nederlands team
Het Nederlandse team was negende na dressuur en bleef na twee uitsluitingen in de cross negende. Janneke zegt: “Ik ben zo blij! Maar kortom: natuurlijk is er heel veel plaats voor verbetering bij de Nederlandse eventingsport. Geweldig dat Young Rider Beau Posthumus die dit jaar ook al de beste YR was op het EK in Hartpury nu zo mooi debuteerde met haar paard Smokie in Boekelo. Ze reed ook een cross zonder hindernisfouten. Ze werd nu tweede in het NK. Onze opdracht en die van iedereen in Nederland die dit mooi vindt, is trainen en door-oefenen en fijn bezig zijn met deze mooie sport.”
e uitslag dus: Janneke eerste, Beau Posthumus tweede en Adriaan Smeulders derde.

Janneke werd eerder Nederlands kampioene bij de Junioren in 2013, bij de Young Riders in 2016 en nu dan bij de senioren. Bouncer liep onder de naam High Society eerst bij de jachtpaarden en twee en driester eventing met Valerie van den Oord. Janneke rijdt hem nu een jaar.


Boekelo 2022 en ACSI
Wat valt er verder te zeggen over Boekelo 2022?
Nog genoeg! Bijvoorbeeld dat het evenement gezegend was met prachtig weer en een hele goede bodem. Dat er op zaterdag opnieuw zo’n 60.000 bezoekers genoten van de sport in het terrein. Dat het fantastisch was georganiseerd. Dat de Engelsen zich na hun vierde plaats met het team op het WK in Pratoni del Vivaro winnend lieten zien in de finale Nations Cup van Boekelo. Dat Duitsland  na het teamgoud op het WK in Pratoni ook de FEI Nations Cup eventing won. Dat de gastvrijheid van ACSI bij het arret bij start en finish zorgde voor veel comfort, gesprekken en rustmomenten voor deelnemers, de crew om hen heen en genodigden.
Boekelo: een prachtige wedstrijd!

Uitslag Boekelo 2022 
Uitslag NK eventing 2022
Uitslag Nations Cup Boekelo