5 juli 2021

Janneke Boonzaaijer naar OS Tokio!

ACSI Team eventinglid Janneke Boonzaaijer (24) gaat met ACSI Champ de Tailleur naar de Olympische Spelen van Tokio! Ze is samen met Merel Blom en The Quizmaster geselecteerd door bondscoach Andrew Heffernan. Heffernan zegt groot vertrouwen te hebben in zijn twee individuele ruiters.

Janneke vindt het supertof. “Na het uitvallen van Tim Lips had ik nog steeds niet gedacht dat ik de keuze zou zijn voor de tweede combinatie, maar ik ben het wel, supergaaf! Een droom die uitkomt!”. Haar moeder Ria gaat mee als groom, zaterdag 11 juli begint de quarantaine in Aken. Elaine Pen en Duvali gaan als niet-meereizende reserve ook in quarantaine.


De hitte in Luhmühlen bleek de optimale test voor ACSI Champ de Tailleur en Janneke Boonzaaijer.
“Inderdaad, dat was een goede generale”, zegt Janneke.
De dressuur en het springen van de eventing worden in Tokio afgewerkt op het Baji Koen Equestrian Park. Voor de cross country worden de paarden overgebracht naar het nabij gelegen Sea Forest park.
De wedstrijd begint in Tokio zoals altijd met de veterinaire keuring en de dressuur. Daarna volgt de cross country die deze keer vanwege de hitte en grote luchtvochtigheid van wel 80% korter zal zijn.

Trots
De eigenaresse van ACSI Champ de Tailleur Lieke van der Werf is supertrots. “Ik wist dat het een goed paard was, maar zò goed!”, zegt ze bewonderend.
Ramon van Reine van het ACSI team krijgt het afsluitende woord: “Ik ben er natuurlijk verschrikkelijk trots op dat er nu een tweede ACSI Eventing teamlid geselecteerd is voor de Olympische Spelen. Na Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker in 2016 nu Janneke met ACSI Champ de Tailleur!”.

De eventing in Tokio vindt plaats van 29 juli t/m 2 augustus.

Neem een kijkje in het Bahi Koen Equestrian Park 

Bekijk het Sea Forest Park met de cross country

Onderstaand het KNHS-filmpje met de drie bondscoaches Rob Ehrens, Alex van Silfhout en Andrew Heffernan over hun Olympische keuzes