5 augustus 2023

Janneke Boonzaaijer met vertrouwen naar EK

Met vertrouwen vertrekken Janneke Boonzaaijer, haar moeder en groom Ria en haar paarden ACSI Champ de Tailleur en reservepaard I’m Special N naar het EK eventing in het Franse Haras. Met bondscoach Andrew Heffernan, Merel Blom en Sanne de Jong in het team.

Janneke kent Haras du Pin van het rijden van de Nations Cup. “Het is een prachtig èn heuvelachtig terrein. Je gaat òf heuvel op, òf heuvel af”, vertelt Janneke uit ervaring. Zij heeft zich samen met teamveterinair Leendert-Jan Hofland dan ook speciaal gericht op extra heuveltraining in de voorbereiding. “Ik heb een serieus fitheidschema afgewerkt èn natuurlijk mijn gevoel gebruikt”, vertelt Janneke, “de lactaatmeting op de heuvel was goed: dat geeft vertrouwen voor de conditie en fitheid van Champ.”
Janneke is blij dat bondscoach Andrew Heffernan ook in het team zit: “Het is erg fijn hem erbij te hebben, als ruiter en als coach. Hij gaat zo ongelooflijk voor het teamresultaat! Zijn gedrevenheid straalt op ons allemaal af.”

Janneke is ook blij met haar sponsor ACSI: “Het gaat goed met mijn eigen bedrijf en het is hard werken, maar deze topsport kan allemaal niet zonder serieuze jaarsponsor. Die heb ik in ACSI en ik ben dankbaar voor het vertrouwen.”

Er hangt veel af van een goede teamklassering op het EK. Daar wil Janneke Boonzaaijer nog wel iets over zeggen. “We willen allemaal de Nederlandse eventing-wereld laten zien dat we goed genoeg zijn voor de OS in Parijs. En we weten allemaal dat je alles nòg zo goed kan voorbereiden, maar op het juiste moment moet ook alles op z’n plek vallen. En dan moet de klap er op gegeven worden. We hopen dat komende week te doen. Extra druk? Nee, extra motivatie!”

Zie ook ons vorige bericht met alle teamleden en het programma van het EK.