29 juli 2021

Janneke Boonzaaijer heeft na keuring zin om te shinen

De dressuurruiters zijn uitgezwaaid in Tokio en de veterinaire keuring voor de eventing paarden is achter de rug. Zowel Champ de Tailleur van Janneke als The Quizmaster van Merel Blom zijn ‘fit to compete’. Het volgende Olympische paardensport-onderdeel eventing kan beginnen!

De eventing begint morgen met de dressuur. Janneke heeft Tokio-tijd morgenavond geloot als nummer 41 (19.44 uur Tokio, 12.44 bij ons). Merel start zaterdagmorgen als nr 46 (8.48 Tokio-tijd, voor ons 1.48 in de nacht.
“Ik heb nog steeds alleen maar geluk!”, zegt Janneke, “als ik deze starttijd had mogen kiezen, had ik deze genomen! Opnieuw alleen maar een positief gevoel…”

Shinen
“Morgenavond gaan we er voor”, vervolgt Janneke, “ACSI Champ de Tailleur en ik hebben zo’n zin om te shinen! Vanochtend in de keuring al. Het ging geweldig. Gewoon vanzelfsprekend en gemakkelijk braaf meelopen. Veel paarden zijn een beetje bang voor de batterij fotografen aan het eind van het pad, Champ niet hoor. Hij deed alles keurig. En hij is topfit. Gisteren heb ik nog een familiarization gehad in de dressuurring, met Imke Schellekens als hulp. Jammer dat ze vandaag terugreist, maar we hebben alles heel goed doorgesproken. Ik heb alle vertrouwen!”.

Nieuwe proef
De dressuurproef is een nieuwe Olympische proef die morgen voor de allereerste keer gereden zal worden morgen, 4 minuten kort. Janneke: “De proef is op zich prima. Het is wel echt zo voorbij, dus alles moet meteen kloppen!”
De dressuur wordt in drie tijdsblokken gereden, morgen Tokio-tijd een ochtenddeel tot 11.00 uur en een avonddeel vanaf 17.30 uur. Dan zaterdagmorgen het slot van 8.30 uur – 11.00 uur Tokio-tijd.
Daarna worden de paarden opgeladen en vervoerd naar het Sea Forest Park voor een nachtje daar, tot de cross op zondag 1 augustus zal beginnen.
Geïnteresseerden kunnen via deze link alle uitslagen live volgen.

(Foto ACSI Champ de Tailleur fit to compete Arnd Bronkhorst)