22 april 2024

Janneke Boonzaaijer en Jantien Naber beste Nederlanders in Strzegom

Janneke Boonzaaijer was met ACSI Champ de Tailleur de beste Nederlandse in het Poolse Strzegom met een mooie 7e plaats in de korte vier ster CCI4*-S.
Jongste ACSI-teamlid Jantien Naber werd zelfs vijfde in de korte twee ster met ACSI Barnadown B Lucky


“Wauw wat een wedstrijd weer hier in Polen. En wat liepen mijn paarden fijn! Ik ben erg trots en blij”, zegt Janneke enthousiast. Vorig jaar reisde Boonzaaijer twee keer naar Strzegom en maakte ze in juni met het team zelfs een historische teamzege mee. Deze keer was haar optreden weer heel succesvol.
In de korte vier ster begon ACSI Champ de Tailleur al met een fijne dressuurproef (33,4). “Zijn drafgedeelte was heel gedragen en hij liep mooi op eigen benen. Fijn want daar hebben we hard op getraind!”, zegt Janneke, “helaas kregen we toch nog een dure fout aan het eind bij de dubbel tellende galopwissel. Hij was ijverig en toen sprong hij achter al te vroeg om, doodzonde. In de cross was hij er super aan! Hij liep een simpel foutloos rondje. Met maar 11 seconde tijdsoverschrijding was hij ook aardig snel. Het afsluitende springen was daarna ook keurig foutloos bonnen de tijd en zo kwamen we op een mooie 7e plaats terecht!”.
Ook I’m Special N.O.P. liep erg fijn rond. Hij werd 11e in het grote deelnemersveld van 59 starters.  “I’m Special N.O.P. hoort er helemaal bij. Voor nu houd ik het grote doel van dit jaar voor ogen: Parijs. We zijn goed op weg”, besluit Janneke.

Eerste seizoen-start Jantien Naber
Jantien Naber reed na haar eigen blessure in Strzegom weer haar eerste eventing wedstrijd van het seizoen. Haar dressuurproef in de korte twee ster werd divers beloond met een 1e en 11e plaats. Dat biedt dus ruimte voor verbetering. Op zaterdag in de regen viel er een balkje op oxer nr 10. De cross op zondag ging zeer goed. Daarmee wonnen Jantien en de fitte 16-jarige ACSI Barnadown B Lucky maar liefst een mooie 5e prijs van het grote startveld van 69 starters.

Leida Naber reed met de 8-jarige ACSI Ginko de Hus in de lange 3 ster. Dressuur kan beter maar het werd toch een PR van 33,4 met een 9e plaats. In de harde regen en wind kregen Leida en ACSI Ginko de Hus geen fijne afstand op hindernis 1. Zo verloren ze al veel tijd in het begin. Ginko pakte de lastige lijnen vervolgens wel zeer goed aan en kwam fit aan de finish. Bij het afsluitende springen viel er een balk en zo kwam het duo op de 11e plaats van de 27 starts.

Uitslag CCI2*-S 
Uitslag CCI3*-L
Uitslag CCI4*-S