24 juli 2023

Janneke Boonzaaijer en I’m Special beste Nederlanders in Avenches

Janneke Boonzaaijer reed een geweldige wedstrijd in Avenches, Zwitserland. Met I’m Special crosste ze foutloos en sprong ze foutloos, waarna ze als 13e eindigde van de 57 deelnemers in de zware Nations Cup-wedstrijd op de plaats waar twee jaar geleden het EK werd gehouden.

De 10-jarige merrie I’m Special ging geweldig door het terrein. “Ze is super constant, ze wil het gewoon doen!”, zei Janneke enthousiast. “We hebben zoveel meer controle dan we ooit hadden. Ik ken het hier natuurlijk van het EK twee jaar geleden. Maar ACSI Champ de Tailleur is natuurlijk een heel ander paard. Ik had me nu even verkeken op de grotere galop van I’m Special en daarom kwam ik bij één sprong te dicht en ging ze enorm omhoog. Maar daarna ging ze weer net zo gemakkelijk door naar de volgende sprongen met de twee punten. Ik vond dat ik nog ver van de tijd afzat, het liep gewoon heel goed. Ze wil het gewoon doen!”.
Bij het afsluitende springen waren Janneke en I’m Special bij de vijf foutloze combinaties. “Alleen bij de dressuur heb ik soms nog wat onbalans bij de inzet van de oefeningen. Maar dat komt ook goed”, belooft Janneke.

Met Krek-Mora G werd Janneke 25e van de 38 starters in de korte 3 ster.. “Ik was heel tevreden over haar, de cross liep al weer een stukje beter dan in Maarsbergen, met meer ritme. Ze begint meer paard te worden”, vertelt Janneke. “Jammer van die weigering in de cross op 6b. Ze keek wat bij het naar beneden gaan de heuvel af en had de b-sprong gewoon niet op tijd gezien. Maar verder liep het heel fijn. Haar afsluitende springen was ook weer foutloos. We gaan met vertrouwen verder!”.

Nations Cup
Het was warm, benauwd en op de zondag bij het afsluitende springen stond er veel wind in Avenches. Het Franse team was zowel in Jardy als nu in Avenches met een nieuwe ploeg in de winnende mood en won twee keer achter elkaar de Nations Cup.
Nederland werd zesde in het klassement, met Janneke en I’m Special met de 13e plaats als beste Nederlandse combinatie, Sanne de Jong met Global Fairy Flashy op plaats 24 en Merel Blom-Hulsman met Chinuk op plaats 26.
Voor de Zwitsers was Avenches meteen ook het nationaal kampioenschap, gewonnen door Felix Vogg die mooi als tweede eindigde in het klassement.
De volgende Nations Cup-wedstrijd is in Arville.
(Kijk ook op onze Facebook-pagina naar mooie filmpjes)

Uitslagen
CCIO4*
CCI3*-S