28 juni 2022

Janneke Boonzaaijer en ACSI Campbelle tweede in Strzegom, boost voor team

Janneke Boonzaaijer en ACSI Campbelle WS hadden de wedstrijd van hun leven in Strzegom. “Het was weer als vanouds, zo mega gaaf is dit!”, zegt Janneke Boonzaaijer enthousiast. Boonzaaijer werd  individueel tweede en voerde het Nederlandse team aan dat ook tweede werd.


Alle voor het team meetellende Nederlandse paarden sprongen foutloos door de cross, met alleen tijdsfouten. Sanne de Jong en Jersey MBF eindigden op plek 9, Stephan Hazeleger en James Bond op plek 19. Het niet-meetellende teamresultaat was voor van Merel Blom en Vesuve d’Aveyron op plaats 23.
“Het was een beetje glad en er waren wat glijpartijtjes geweest. Ik moest dus aan het begin met verstand wat rustiger rijden in de bochten dan ik eerst van plan was”, zegt Janneke. ”Het duurde even voor ik ritme kreeg, maar ze liep er mega doorheen! Wat een vertrouwen!”
“Het afsluitende springen was echt een rondje uit het boekje, ze deed super goed mee. Bij het losrijden was ze nog niet superscherp, maar in de ring weet ze zo goed wat de bedoeling is…Dan is het ‘een rondje simpel’, ik kan niet anders zeggen.”

Boost
Janneke concludeert dat Strzegom er nu voor heeft gezorgd dat je weer weet waar je dag in dag uit het hele jaar mee bezig bent. “Dit geeft zo’n ongelooflijke boost! Voor het hele team, voor onze bondscoach Andrew Heffernan, voor onze teamvet Leendert-Jan Hofland. Die waren ook superblij. Vorig jaar ging het net niet, nu gaat t weer. Een boost voor ons allemaal!”
Bondscoach Andrew Heffernan besluit: “We zijn hier met vier goede ruiters en paarden, maar alleen Janneke Boonzaaijer en haar ACSI Campbelle zijn als combinatie ervaren. Die hebben het met een tweede plaats in het individuele klassement super gedaan! Het hele team heeft de wedstrijd uitgereden en gaat met een goede ervaring en super fitte paarden weer naar huis.”

Uitslag individueel

Uitslag teams