20 juni 2021

Janneke Boonzaaijer crosst volgens plan

LUHMÜHLEN -Janneke Boonzaaijer kijkt heel blij terug op haar ritten in het ‘pittig warme’ Luhmühlen in de korte vier ster CCI4*-S. “Wow!!!”, zegt ze, “ACSI Champ de Tailleur liep een waanzinnig goede cross. Echt zoals ik ‘m bedacht had! Ik wilde proberen om de tijd te halen en dat is op een seconde na gelukt!”

Janneke ging van start met een dressuurproef die haar trainingsvorderingen liet zien.
“In de training ben ik bezig met het luchtig bovenin houden in de dressuur. Nu lukte dat voor het eerst ook in de proef. Alleen typeerde de jury het spijtig genoeg als ‘niet stabiel’. Jammer, maar ik heb fijn gereden.”

Genoten
“De cross ging vervolgens echt waanzinnig. Mega gewoon, wat een machine! Zo enorm genoten! En ook met het afsluitende springen kan ik tevreden zijn. We hadden twee springfouten, een pechfout in de dubbel waar ze iets te ontspannen was en nog eentje. Zonder deze springfouten zaten we in de top 20, nu werden we 34e. Maar samengevat: Luhmühlen is een pittige wedstrijd, het weer was pittig, maar Champie was pittig in vorm! ACSI Champ de Tailleur is echt topfit. Ze toonde zich top in alle onderdelen. Ik denk wel dat ik op koers ben nu voor een EK-plaats.”

Uitslag