10 december 2023

Indoor Cross country Genève: Janneke Boonzaaijer en ACSI Champ de Tailleur derde

Janneke Boonzaaijer en ACSI Champ de Tailleur waren de enige Nederlandse deelnemers aan de indoor cross country in Genève. Zij werden met een spectaculaire rit fraai derde na winnares Lara Liederkerke en nummer twee Michael Jung.

Wat een spektakel was het bij de indoor cross country!
Het was best een lang parcours, met ondermeer een opsprong, smalle sprongetjes, een muur, een bezembak. Net als bij de indoor cross in ’s-Hertogenbosch bij de Dutch Masters ging het parcours door een gangetje naar een andere piste en weer terug. “Champ heeft er zin in!”, zei Janneke al meteen na aankomst bij het piste verkennen.
En dat bleek. De optimale tijd was 149 seconde. Lara de Liederkerke reed als vierde starter een hele snelle tijd van 150,11. Janneke had startnummer 9 en reed haar geweldige ronde in 151,30. “Champ dacht echt, allemaal voor mij die sprongen? Yes!”, zei Janneke. “Het bizarre juichen van het publiek maakte het alleen maar mooier. Het geeft een super-speciaal gevoel. Daar houdt ACSI Champ de Tailleur juist van, van die aandacht!”.

Daarna kwam onder meer nog Michael Jung die onder luide aanmoedigingen van het publiek de tijd van de Belgische Liederkerke bijna evenaarde op tweehonderdste seconde in 150,13.
Janneke: “Het was geweldig om te doen. Dit was mijn eerste indoor cross country en ik ben meteen verwend nu met het publiek in Genève, bizar! We hebben enorm genoten. Nu over naar de indoor-wedstrijden thuis, maar dan ‘gewoon’ dressuur of springen…”

Uitslag 

Bekijk de hele wedstrijd met commentaar in het Frans en Engels