24 januari 2024

I’m Special N vastgelegd door Stichting N.O.P.

De Stichting Nederlands Olympiade Paard heeft opnieuw twee paarden vastgelegd die daarmee behouden blijven voor TeamNL tot en met de Olympische- dan wel Paralympische Spelen in Parijs. Het gaat om I’m Special N met Janneke Boonzaaijer en om Caramba van paradressuuramazone Britney de Jong.

I’m Special N is na Jersey MBF N.O.P met Sanne de Jong het tweede eventing-paard dat is vastgelegd door het N.O.P.. In 2023 werd Janneke zoals bekend Nederlands kampioen eventing met de merrie I’m Special N. Ook was het duo meermalen actief in de FEI Nations Cup voor TeamNL.
Ramon van Reine zegt: “Wij zijn trots op ons teamlid Janneke Boonzaaijer en het is een grote waardering voor ons en voor de Nederlandse eventingsport dat zij nu ook gesteund wordt door het N.O.P.”.

De gegevens

Paard: I’m Special N
Amazone: Janneke Boonzaaijer (Renswoude)
Afstamming: I’m special de Muze x VDL Orame
Eigenaar: Janneke Boonzaaijer en Sandhoeve stables (Bas de Grood).
Fokker: W.J. Noordman, Zwolle
Geslacht: merrie
Geboortejaar: 2013
Stamboek: KWPN

Doel N.O.P.
De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) spant zich al vele jaren in om potentiële Nederlandse teampaarden te behouden voor TeamNL-ruiters. Eigenaren van door het N.O.P. vastgelegde paarden krijgen een financiële tegemoetkoming om hun paarden te behouden voor Nederlandse ruiters. Het realiseren van afspraken met eigenaren van toppaarden is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF.

Bekijk hier alle paarden die op dit moment zijn vastgelegd door de Stichting N.O.P.
Bekijk hier de F.E.I-resultaten van Janneke Boonzaaijer met I’m Special N N.O.P.
Bekijk hier  de gegevens van amazone Janneke Boonzaaijer
Bekijk hier al het nieuws over Janneke en onze andere teamruiters op deze website

(Bron: KNHS bew en foto CvA)