1 november 2022

Horst/Kronenberg: Leida Naber tweede op NK Junioren

Leida Naber en ACSI T Bone EH Z eindigden als tweede op het NK Junioren in Horst bij Kronenberg. Het was een prachtig slot van een succesvol wedstrijdseizoen. Ze werden ook nog vijfde in de internationale lange twee sterrenwedstrijd CCI2*-L

Leida Naber zegt: “ACSI T-Bone Eh Z voelde dit weekend erg fijn! Hij liep vrijdag een goede dressuur proef waardoor hij na de dressuur op een 2e plek kwam te staan voor het NK junioren en 6e in het totale klassement van de 33 starters. Zaterdag reden we een foutloze cross binnen de tijd en bleef onze tweede plaats voor het NK behouden en schoven we in het totale klassement op naar de 5e plaats. Tijdens het spannende afsluitende springen hadden we helaas een balkje… Maar alsnog wisten we onze 2e plek op het NK en 5e totaal te behouden. We zijn trots!”.a


Op het podium: links Leida Naber tweede, midden Maxime Karman kampioene, rechts Splinter Bergsma derde

Leida Naber had ook nog de 6-jarige Ginko de Hus bij zich mee die voor de eerste keer een CCI 2*-L liep. Hij liep een nette dressuurproef, eveneens een super foutloze cross binnen de tijd, maar had tijdens het springen helaas 2 balkjes. Uiteindelijk werden Leida en Ginko de Hus nog 7e voor het NK en 15e in het totale klassement. Leida besluit: “Ook hij heeft weer een hele mooie ervaring opgedaan! Dit was voor ons de laatste wedstrijd van het seizoen. De  paardjes mogen  even iets rustiger aan doen en voor mij ligt echt weer even de focus op school. We zullen de hele winter goed doortrainen en kunnen dan volgend seizoen weer knallen!”

Janneke Boonzaaijer had de rit fijn te pakken met haar twee paarden in de lange drie ster. Met I’m Special N en met Interemezzo Dea crosste ze foutloos met alleen tijdfouten en werd ze 11e en 16e van de 31 starts.
Alice Naber-Lozeman reed Kyran in de CCI1*-Intro naar tevredenheid naar de 23e plaats van de 69 starts met een foutloze cross en foutloos springparours.

Resultaten:
NK Junioren
Complete wedstrijd lange twee ster:
Lange drie ster
CCI1* intro