30 september 2019

Hippisch Festijn Varsseveld wordt ACSI-ruiter Thierry van Reine-festijn

VARSSEVELD – Op het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld reden Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte zich naar een prachtige tweede plaats in het lange drie ster CCI3*-L. Een fijne rentree na een blessure-periode.

“Wauw wat ben ik superblij met deze tweede plaats in dit sterke veld!”, reageerde Thierry van Reine opgetogen, “Harry gaf me zo’n goed gevoel! Hij bleef maar komen. Hij was echt megafit! De cross was moeilijk, met veel combinaties met schuine heggen en relatief veel hindernissen met punten. Maar Harry bleef maar komen. Ik kon geheel volgens plan rijden. En had tijdens de cross ook het gevoel dat ik voor de tijd kon gaan rijden. Zo goed heb ik het nog niet eerder voor elkaar gehad….”
Thierry begon met een vijfde plaats in de dressuur. Na de cross klom hij op tot de derde plek. En na het afsluitende springen zelfs tot de tweede plaats!
“Bij het springen dacht ik maar één ding: ‘houd hem aan elkaar, houd hem aan elkaar’. En weer voelde hij super-meewerkend en sprong hij foutloos rond zonder enkel probleem. Ik ben erg trots op hem! Hij gaf mij alle dagen een topgevoel”, besluit Thierry.

Nog geen grens
Thierry ziet op alle fronten nog verbetering mogelijk.
“In de dressuur is de aanleuning al heel veel mooier, maar het kan foutlozer. Ik had nu 67% met drie grote fouten. In de cross zou ik zijn fijne grote galop na de hindernissen aan de buitenkant iets meer kunnen begrenzen. Zo zou ik hem meer op de route kunnen houden, is weer een seconde tijdswinst. Kortom: superblij met megafitte Harry en we kunnen nog beter”, sluit Thierry verheugd af.

 

Uitslag Hippisch Festijn Varsseveld CCI3*-L

 

Fotografie: ESVEO Fotografie

Thierry in de cross met links springtrainer Cees de Feijter en rechts dressuurtrainster Marrigje van Baalen

Thierry van Reine - 2e plaats